Els colíders Atlètic i Inter s'escapen dels perseguidors

Els dos equips escaldencs continuen coliderant la taula i amplien l'avantatge de punts a 5 respecte del tercer

El lateral esquerre de l'Atlètic, Cistero, fa un canvi d'orientació en el partit d'ahir contra el seu exequip, el FC Santa Coloma. | Xavi Miró / FAF

La jornada 14 de la Lliga Multisegur, amb diversos enfrontaments directes, no va decebre ahir al Centre d'Entrenament de la FAF i ha estat clarament beneficiosa per a Atlètic i Inter. Els dos equips escaldencs partien com a colíders i així es mantenen després de sumar els 3 punts davant FC Santa Coloma i Sant Julià, respectivament. La distància amb els perseguidors s'incrementa: 5 punts sobre els lauredians, que continuen tercers, i 7 respecte del cinquè classificat, que també continua sent el Santa Coloma. L'Ordino ha superat l'Engordany en el duel per eludir la plaça de promoció i agafa un marge 6 punts. De la seva banda el cuer Carroi per fi estrena el seu caseller de punts gràcies al triomf contra la UE.

ATLÈTIC ESCALDES 2 - FC SANTA COLOMA 1

Dos candidats seriosos a les places europees, separats per 4 punts, es medien ahir en el primer partit de la jornada: l'Atlètic, colíder, i el FC Santa Coloma, quart empatat amb el seu veí colomenc UE. Els escaldencs van ser capaços de remuntar un gol en contra, vèncer i ampliar l'avantatge respecte el seu rival a 7 punts. Els escaldencs, com és habitual, van tenir la pilota des del primer minut però el primer en amenaçar la porteria contrària però va ser el FC Santa Coloma el prirmer en amenaçar la porteria contrària... i en marcar. Va ser al minut 15, quan Victor Alonso va assistir a Hamza i aquest, entrant des de la segona línia, va batre per baix Alex Ruiz. El 0-1 no va alterar gens ni mica el guió del partit, l'Atlètic va seguir insistint sobre l'àrea d'Adri Muñoz i va obtenir el premi al minut 24, quan Cistero va fer la igualada gràcies a un penal comès sobre Pedro Santos. Poc abans del descans els escaldencs van estar a prop de tornar a marcar Ivan Garrido però el seu xut el van treure entre el porter i un defensa.

Sí que va encertar l'Atlètic en la segona part, quan es complia el quart d'hora. Després de dos avisos, Cisteró va treure un servei de cantonada i Adri Rodrigues el va rematar de cap a dins. Una victòria que es va poder incrementar al contraatac, sobretot en una acció individual de Bolívar que va finalitzar amb un xut al pal. Amb tot, 3 punts d'or per a l'Atlètic d'Escaldes, que es manté al capdavant de la taula de la Lliga Multisegur.

FC ORDINO 1 - UE ENGORDANY 0

FC Ordino i UE Engordany disputaven més que un partit al Centre d’Entrenament de la FAF. Dos rivals directes en la lluita per la permanència a la Lliga Multisegur Assegurances. Un partit que se li posava coll amunt a l’Engordany només començar. Als 9 minuts Riberon veia la vermella directa per una falta sobre Víctor Bernat sent l’últim home. Abans de la mitja hora de joc, ocasió per l’Engordany tot i la inferioritat numèrica. Pilota penjada aparentment senzilla per Basterrechea, però el porter no pot blocar i Najera a punt estar d’inaugurar el marcador. Al segon temps, només començar, ocasió per l’Ordino. Acció per banda dreta de Miguel Ruiz que enviava la pilota al segon pal. Allà l’esperava Luis Martins que rematava amb el cap fregant el pal de la porteria de Cortaberría.

De seguida, rèplica per l’Engordany. Centrada també per la banda dreta, ara de Fall, buscant el cap de Najera. El mexicà rematava però atrapava Sebas Obregon, que substituïa Basterrechea sota pals a la segona meitat. L'únic gol del partit va arribar al minut 73. Pilota a l’interior de l’àrea que rematava amb el cap Martins al fons de la xarxa. Poc després, s’igualaven les forces sobre el terreny de joc. L’autor del gol, Luis Martins, veia la segona targeta groga i deixava el seu equip amb 10 homes, igual que l’Engordany. Als últims minuts, tindria l’empat a les seves botes l’Engordany. Palomino, referencia ofensiva de l’Engordany provava una rematada que replicava Sebas Obregon desviant la pilota. L'Ordino va saber defensar l'avantatge i suma 3 punts que el distancien en 6 de l'Engordany, el qual continua ocupant la plaça de promoció.

INTER ESCALDES 1 - SANT JULIÀ 0

Inter i Sant Julià disputaven l'altre enfrontament entre rivals directes de la part alta. L'Inter, equip que compartia colideratge amb l'Atlètic, contra el Sant Julià, amb 2 punts menys. El partit es va decidir amb un gol en els compassos finals dels escaldencs. Els dos equips es van mostrar un enorme respecte des del primer minut i, més preocupats de no encaixar que de marcar, van protagonitzar un duel de gran sacrifici físic i comptades arribades de perill a les l'àrees. Així, la primera part, sense cap intervenció per part dels porters, va acabar amb l'empat inicial.

La segona part va anar pel mateix camí, però en els últims minuts va augmentar el ritme de joc, les aproximacions a les àrees i en una pilota que va caçar Artigas a la frontal, no va dubtar a posar la punta de la bota davant la sortida de Carrio per marcar l'única diana del partit quan es complia el minut 86. Ja al descompte el Sant Julià va tenir la seva, ja amb 9 homes per les expulsions de Mazzola i Freire però Jesús Coca va salvar els seus, que sumen 3 punts d'enorme importància que obre distàncies entre els dos colíders i la resta de perseguidors.

UE SANTA COLOMA 1 - CE CARROI 2

La UE Santa Coloma afrontava el darrer partit de la jornada amb la possibilitat de situar-se tercer a la taula, aprofitant les derrotes de Sant Julià i Santa Coloma. Era un partit propici per aconseguir-ho, ja que davant hi havia el cuer Carroi, que no havia puntuat encara. Tot pintava bé per als colomencs quan al minut 3, una gran jugada individual d'Obama amb centrada al segon pal la va rematar a la xarxa El Kabbou, lliure de marca, per fer pujar l'1-0. El Carroi, però va empatar en la primera aproximació de perill a l'àrea rival. Va ser arran d'un penal que va materialitzar Ramírez amb un xut potent, imparable per a Relaño tot i que va encertar la direcció. Poc abans del descans va poder recuperar l'avantatge la UE amb un xut a boca de canó d'Obama que va superar el porter però que va salvar Jeanjacques sota pals.

A la segona part va seguir el domini d'una UE que, amb tot, no era capaç de posar en problemes Bejarano. Per contra, el Carroi va aprofitar novament una de les poques arribades que va tenir a l'àrea rival per consumar la remuntada. Centrada des de la banda esquerra al cor de l'àrea, Julian Martínez controla la pilota i supera per alt Relaño a la seva sortida. Un 1-2 que permet el Carroi, encara cuer, somiar amb sortir del pou de la taula. Amb aquest triomf se situa a 6 punts de l'Engordany quan encara queda tota la segona volta i els enfrontaments directes del play-off per la permanència. Està complicat, però ahir el cuer va demostrar que lluitarà per aconseguir-ho fins a l'últim sospir.

Becerra, migcampista del Carroi, pressionat per El Kabbou en el duel d'ahr del cuer contra la UE Santa Coloma.