Joan Verdú es fa amb la seva tercera victòria a la Copa d’Europa

L’andorrà consolida així el seu lideratge a la competició amb una gran actuació a Reiteralm

Verdú al podi a Reiteralm.
Verdú al podi a Reiteralm. | FAE

Joan Verdú va tornar a guanyar, i novament va demostrar que està en un moment de forma espectacular. L’esquiador de la FAE es va imposat a la Copa d’Europa de gegant de Reiteralm (Àustria), consolidant així el lideratge de la competició continental. Verdú va saber lluitar en una cursa en què en la primera mànega va ser segon, però on una segona mànega molt bona li va servir per capgirar la posició. L’andorrà va completar la cursa amb un temps d’1.25.88, mentre que segon ha estat el francès Loevan Parand (+0.73) i tercer el seu compatriota Thomas Lardon (+0.81).

Amb aquesta tercera victòria en Copa d’Europa de gegant, el del Principat aferra el lideratge en la competició amb 324 punts, ja que aconsegueix sumar els 100 punts d’ahir que s’hi afegeixen als 200 de les dues victòries de Glungezer i els 24 que va assolir a Zinal gràcies a una 11a posició. En la classificació general, el francès Parand s’ha situat segon amb 206 punts, mentre que el finlandès Samu Torsti cau a la tercera amb 204 punts.

«Estic esquiant molt bé. Estàvem una mica preocupats per les condicions d’avui [ahir] perquè l’últim dia va ser molt complicat, però l’organització ho ha fet molt bé i finalment hem tingut una cursa molt bona», va declarar Verdú en acabar la jornada, mentre afegia que, pel que fa a les seves sensacions, «estic tenint molta confiança i estic anant molt de pressa. Ara marxem cap als Jocs per lluitar pel meu país».

Cande Moreno, 39a al segon supergegant de la Copa d’Europa de Sarntal

Ahir es va disputar el segon supergegant corresponent a la Copa d’Europa de Sarntal (Itàlia), on Cande Moreno va finalizar en la 39a posició. L’andorrana va acabar amb un temps d'1.17.23, a 1.97 de la guanyadora, l’austríaca Franziska Gritsch, que amb 1.15.26 va tornar a guanyar la cursa.

La cursa d'ahir va estar molt ajustada. La prova és que de la 39a plaça de Cande Moreno fins la 30a que donava accés als punts (la italiana Federica Sosio), només hi havia 0.55 de marge.

Roger Vidosa, director d’alpí: «Una mica com ahir... Està encara una mica lluny en supergegant. Falta fer alguns entrenaments més en aquesta disciplina per acabar d’estar al cent per cent, però penso que ho aconseguirà. No li falta gaire, avui estava molt just, a menys de dos segons i la 39».