PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Somni i orgull

La ‘rider’ Maeva Estevez llueix la bandera d’Andorra en la cerimònia d’obertura que va tenir lloc al Niu d’Ocell

Per David Sansaloni

Maeva Estevez (dreta) amb Jordi Orteu (esquerra) en el túnel de l’Estadi Nacional de Pequín abans de sortir durant la cerimònia d’obertura.
Maeva Estevez (dreta) amb Jordi Orteu (esquerra) en el túnel de l’Estadi Nacional de Pequín abans de sortir durant la cerimònia d’obertura. | FAE

Un somni i un orgull. Així va resumir la rider andorrana Maeva Estevez la responsabilitat d’haver de dur la bandera tricolor durant la cerimònia d’obertura d’aquests Jocs Olímpics d’Hivern Pequín 2022, que es va dur a terme a l’Estadi Nacional de la capital xinesa, també anomenat Niu d’Ocell. La corredora de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que va obtenir el seu bitllet de manera in extremis per poder participar en la competició internacional, va ser la banderera en l’esdeveniment que va donar el tret de sortida, de manera oficial, al campionat més important per a un esportista pel que a als esports de neu i gel. 


La delegació del Principat va sortir en 36è lloc, atenent a l’ordre alfabètic xinès, i just per darrere d’Islàndia, en un acte que es va allargar diverses hores entre el començament de l’espectacle i la completa desfilada dels més de 90 països que tenen els seus representants al campionat. «Encara tinc la pell de gallina, ha sigut una sensació increïble. Això serà un record que guardaré per a tota la meva vida», va declarar Estevez una vegada finalitzada la cerimònia per a ella (ja que va haver de marxar abans d’hora per poder agafar un tren per tornar a la vila olímpica, que eren unes tres hores de viatge). L’andorrana va finalitzar afegint que «ha sigut un veritable honor poder portar la bandera i haver pogut desfilar en aquesta inauguració».


L’emoció no es va poder esfumar de la ment de la jove competidora, que va assenyalar que «encara tinc tres hores per acabar de somiar, i demà [avui] ja posarem el cap en la cursa de dimecres. Ara me n’aniré a dormir superfeliç, i demà [avui] ja comencem amb els testos de taules i més endavant farem els tests de la pista».

 

Les decles

 

Maeva Estevez - 'Rider'

 

«Encara tinc la pell de gallina, ha sigut una sensació increïble. Això serà un record que guardaré per a tota la meva vida»

«Ha sigut un veritable honor poder portar la bandera i haver pogut desfilar en aquesta inauguració»

 

Carola Vila, la primera de la delegació en encetar el certamen

 

33 Els Jocs Olímpics d’hivern 2022 començaran avui, pel que fa a l’àmbit competitiu, per a l’expedició andorrana. Ho farà amb la disciplina d’esquí fons i amb Carola Vila com a representant, tenint en compte que tant l’esport com l’esportista no només obriran, sinó que també tancaran la participació tricolor a la cita de Pequín. Vila és la primera a entrar en acció, i serà en la prova de l’skiathlon, amb els quilòmetres inicials en clàssic i els 7,5 següents en patinador, i la cursa començarà a les 15.45 hores hora xinesa, les 8.45 hores hora andorrana.

D’aquests primers dies cal destacar l’intens fred que està fent a l’escenari de la competició, amb temperatures molt baixes, amb fins i tot 20 graus sota zero. «Crec que en general hem preparat bé les carreres amb la preparació a Andorra. Em trobo bé de forma, soc optimista i estic motivada, i a veure com va dissabte [avui] però de moment les sensacions són bones», va declarar Vila durant el dia d’ahir. 

 

Riva, a Pequín

 

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, també va estar present ahir a la cerimònia d’inauguració d’aquests Jocs Olímpics d’Hivern 2022. Riva es va desplaçar juntament amb la delegació d’esportistes andorrans que participaran en el certamen, així com també amb els membres del Comitè Olímpic Andorra (COA) encapçalats pel president, Jaume Martí, i romandrà a la ciutat xinesa fins el pròxim 10 de febrer «amb la voluntat de poder donar el màxim suport als cinc esportistes del Principat», va dir l’Executiu. Així mateix, Riva celebrarà diverses reunions bilaterals amb els seus homòlegs desplaçats fins a la capital xinesa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT