PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes engega un sistema de recollida de residus voluminosos

El servei, que funcionarà amb previ avís, s’efectuarà dilluns, dimecres i divendres a primera hora

Per El Periòdic

Cèlia Vendrell i Isabel Rogé, ahir en roda de premsa a Escaldes-Engordany.
Cèlia Vendrell i Isabel Rogé, ahir en roda de premsa a Escaldes-Engordany. | ANA/ L. G.

El Comú d’Escaldes-Engordany engega dilluns vinent un nou sistema de recollida porta a porta de residus voluminosos de manera gratuïta. Ho van presentar ahir la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell, i la cap del departament de Medi Ambient, Isabel Rogé, les quals van explicar que la voluntat principal de la reformulació del sistema és «optimitzar els trajectes dels ciutadans i el tractament de residus per part de les deixalleries comunals i Ctrasa».

Vendrell va destacar que el servei, que recollirà els residus de gran dimensió que no es puguin mobilitzar a la deixalleria amb vehicles particulars, només acceptarà els materials i estris d’ús domèstic, com poden ser neveres, sofàs o mobles molt voluminosos. «No agafarem els residus d’ús industrial, que han d’anar directament a Ctrasa, com per exemple els materials excedents d’un pintor professional o d’un establiment de restauració», va asseverar. A més, tampoc s’acceptaran els residus de petita envergadura, de manera que les persones que no disposin d’un vehicle per poder-los transportar hauran de demanar ajut a un veí o amic. «Com a comú no podem caure en aquest sistema de recollida de petits estris, ja que ens podríem convertir en un servei de mudances», va dir.

El servei funcionarà amb previ avís. D’aquesta manera, els ciutadans hauran de trucar al 890 865 o contactar a través del WhatsApp 622 645 per sol·licitar la recollida, que s’efectuarà dilluns, dimecres i divendres a primera hora del matí, per la qual cosa les persones interessades hauran de baixar la brossa de grans dimensions els diumenges, dimarts i dijous entre del 20.00 i les 22.00 hores. No es preveu una ampliació dels horaris per dipositar els residus, per no destorbar als veïns, tot i que també es podran deixar al carrer durant la nit. L’incompliment de les indicacions pot comportar sancions de fins a 3.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT