PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CE proposa prorrogar un any l’ús del certificat covid

L’aposta de la institució és allargar-ne la vigència fins al 30 de juny del 2023

Per Lídia López

Una persona mostra el Certificat Covid.
Una persona mostra el Certificat Covid. | L. L.

La Comissió Europea (CE) va proposar ahir prorrogar un any l’ús del certificat covid en el marc europeu. La mesura té actualment una vigència fins al 30 de juny d’enguany, així que l’aposta de la institució és allargar-ho fins al 30 de juny del 2023. Segons van exposar en un comunicat de premsa, «el coronavirus continua infestant Europa i, de moment, no és factible determinar l’impacte d’un possible augment de les infeccions en el segon semestre del 2022 ni l’aparició de noves variants». Per això, la CE demana al Parlament i al Consell europeus que «deliberin al voltant de la proposta i l’adoptin ràpidament».

«El certificat covid digital de la UE ha demostrat ser una eina eficaç per facilitar uns viatges lliures i segurs», va declarar el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, que va afegir que «estic desitjant veure el dia que ja no sigui necessari, però de moment ens permetrà circular amb seguretat per Europa». 

Paral·lelament, la CE també va proposar algunes modificacions al reglament del certificat covid: incloure els tests d’antígens de laboratoris d’alta qualitat entre les proves a través de les quals es pot expedir un certificat de diagnòstic; garantir que als documents s’inclogui la xifra correcta i total de dosis administrades a qualsevol Estat membre; i disposar que es puguin tramitar certificats a les persones que participen en assajos clínics de vacunes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT