PUBLICITAT

El River prepara sense ensurts la final de la Copa Adecco Plata

  • L'equip farà un últim entrenament al matí al Principat per viatjar a Logroño a la tarda
r. m. s.
escaldes-engordany

Periodic
Zamora entra a cistella davant de l'oposició d'Ott, en el partit de la primera volta de la Lliga, a Logroño Foto: INGRID FERNÀNDEZ

El BC River Andorra escalfa motors i ho fa amb tot l'equip en condicions de rendir al màxim nivell a la gran cita d'aquest inici de 2011. Demà a Logroño, la final de la Copa Adecco Plata contra el Clavijo. Ahir el tècnic Joan Peñarroya ja va poder comptar amb tots els seus efectius, després d'una setmana en què tant Jon Santamaría com Àlex Piru Ros han patit la visita del virus de la grip. Avui l'equip farà una última sessió al Principat abans de viatjar en autobús fins a Logroño just després de dinar.

La sessió d'entrenament d'ahir al Poliesportiu d'Andorra es va viure amb tranquil·litat. Aquest matí hi haurà un altre contacte a la pista i després els entrenaments ja seran al Palacio de los Deportes de la Rioja, on es disputarà el matx. El River té pista per entrenar avui a les 21.00 del vespre, mentre que demà, dia de la final, hi haurà una última sessió a les 11.30, tot i que molt suau i només de tir, per marxar després a descansar i tornar al pavelló a les 18.45. A les 20.00 començarà la lluita entre el conjunt andorrà i l'espanyol pel primer títol de la temporada.

UNA MENA DE PREÀMBUL PER L'ASCENS / El món del bàsquet viu al voltant de les estadístiques. Aquestes diuen que el vencedor de la Copa Adecco Plata té un 60% de possibilitats d'aconseguir l'ascens a LEB Or. En cas de derrota a la final de Copa, la història ha deixat un percentatge d'ascens al final de temporada de la lliga regular del 50%. A més, només dues vegades en la història els dos equips finalistes han acabat per aconseguir l'ascens a LEB Or: es tracta del Bilbao Basket i el CB Tarragona, que van ascendir-hi la temporada 2001-2002, i l'Akasvayu Vic i el CB Illescas Urban, que ho van fer conjuntament a la campanya 2007-2008.

Però la lluita del River demà no serà només per la Copa, sinó també per buscar un lloc privilegiat en la lluita del play-off d'ascens, en cas de no aconseguir-ho de manera directa. En aquest cas, el River, havent guanyat la Copa, gaudiria en el play-off del factor pista al seu favor, segons dicta la normativa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT