PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Campionats del Món tindran cinc atletes tricolor en la sortida

Òscar Casal, Carlos Fernández, Lluis Sanvicente, David Méndez i Ariadna Fenés han sigut els escollits

Per El Periòdic

Els corredors de la FAM en un entrenament la setmana passada.
Els corredors de la FAM en un entrenament la setmana passada. | FAM

Sierra Nevada acollirà demà el Campionat del Món de Snow Running o SkyRun. Aquesta modalitat, regulada per la International Skyrunning Federation, consisteix a córrer curses de muntanya, però en temporada d’hivern, sobre la neu i utilitzant grampons. Enguany, i per primer cop, la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) hi tindrà una àmplia representació, amb un total de cinc atletes del país.


El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, conjuntament amb la direcció tècnica de la FAM, va organitzar diferents tests i una competició a Andorra per a seleccionar els atletes que es desplaçarien a la cita. Els corredors que, finalment, disputaran una de les dues proves previstes dins del World SkySnow Champs 2022 seran Òscar Casal, Carlos Fernández, Lluis Sanvicente, David Méndez i Ariadna Fenés.


Durant el cap de setmana es disputaran dues curses. Una primera prova de modalitat Vertical de 4,5 quilòmetres de distància i 950 metres de desnivell positiu, i una segona cursa de 12,5 quilòmetres de distància i 925 metres de desnivell positiu. Cal destacar que tots els corredors andorrans prendran part en la prova llarga que tindrà lloc el dissabte. Tanmateix, aquesta primera experiència en l’Snow Running ja està sent, i serà, molt positiva per als atletes de la FAM, ja que «els ajuda a preparar-se adequadament i d’una manera intensa i complementària per a la temporada d’estiu de curses de muntanya», va declarar l’entitat.


Soldevila, ‘out’

 

Una de les puntes de llança de la federació, que a més s’ha anat consolidant cada vegada més en els últims anys, no podrà prendre part en dita competició. Arnau Soldevila va donar positiu en covid-19, despedint-se de qualsevol opció de prendre part en la prova juntament amb els seus companys d’equip.

Malauradament, la pandèmia ha estat afectant la federació més del compte, sobretot en els últims mesos, recordant, sobretot, al cas de Laia Sebastià, que no va poder prendre part en la Comapedrosa World Cup que es va disputar fa algunes setmanes. No obstant això, en tots els casos, els corredors s’han pogut recuperar perfectament, i a poc a poc tornen a demostrar el gran nivell que tenen. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT