PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Canya als museus’ per descobrir els centres culturals del país

La voluntat del ministeri és fer els equipaments més dinàmics i oberts al públic

Per El Periòdic

Videomapatge del pantocràtor a l’església de Santa Coloma.
Videomapatge del pantocràtor a l’església de Santa Coloma. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

L’Àrea de Museus i Monuments, del Ministeri de Cultura i Esports, va presentar ahir al matí el nou programa d’activitats que es portaran a terme als museus d’Andorra durant els mesos de febrer a juny del 2022. Canya als museus, l’eslògan amb el qual s’ha batejat el cicle, té per objectiu incentivar al públic local, i també visitant, per convidar-lo a redescobrir i visitar els centres culturals del país. 

«Les activitats impulsades, més enllà de la visita habitual, són la justificació perfecte per tornar a anar als museus», va destacar durant la presentació la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles. Les activitats tenen com a escenaris els museus i l’exposició Abracadabra: il·lusionisme i màgia a cal Plandolit. Estan pensades per a tot tipus de públic, sobretot el públic familiar, i inclouen propostes relacionades amb la gastronomia, la creativitat, la màgia, l’art romànic, la natura i les visions diferents dels discursos tradicionals dels museus. 

Les activitats es poden reservar a [email protected] (o al telèfon 836 908). A més, en les properes setmanes es podrà disposar d’un servei de venda en línia per facilitar encara més l’accessibilitat a aquesta programació, la voluntat de la qual és fer els equipaments més dinàmics i oberts. Les activitats presentades es portaran a terme amb la col·laboració de diversos professionals, que compartiran la seva expertesa amb el públic assistent.

Entre la programació destaca Chomón per a la mainada, un conta-contes per a infants i la projecció de pel·lícules infantils de Segundo de Chomón de començaments del segle XX, que se celebrarà el dissabte 5 de febrer, a les 10.30 hores i les 12.00 hores, al Museu Casa d’ArenyPlandolit, a un preu de sis euros; taller d’elaboració de melmelades, a càrrec de Sònia Cano, d’El Pastador, que serà dissabte 12 de febrer, a les 11.00 hores, a la Casa Rull, a un preu de sis euros o Jazz i automòbils, un concert de jazz a càrrec d’A & K duet amb motiu del Dia internacional del jazz, que es durà a terme el dissabte 30 d’abril a les 20.00 hores, al Museu Nacional de l’Automòbil, a un preu de sis euros.

A més, l’Espai Columba acollirà unes jornades d’art romànic, en què es podrà veure una exposició de les obres de Rosa Obiols, que reinterpreten l’art romànic andorrà i català. Serà el dissabte 14 de maig a l’11 de setembre del 2022.

La resta de la programació es pot consultar al web de Cultura. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT