‘Déjà vu’

El MoraBanc perd davant l’Hamburg Towers al Poliesportiu, que haurà d’esperar per rebre una alegria

Per David Sansaloni

Paulí intenta evitar el tir de Jaylon Brown en una jugada del partit d’ahir entre el MoraBanc i l’Hamburg. | BCA / Martin Imatge

El Poliesportiu haurà d’esperar. La victòria segueix sense arribar al Principat després que el MoraBanc cedís  ahir davant l’Hamburg Towers per 78-85, en un partit que semblava encarrilat, però en el qual els alts i baixos van jugar una mala passada als tricolor. De nou, una situació que es repeteix i que s’ha donat en massa ocasions aquesta temporada.

El començament del partit va estar marcat per diverses imprecisions per part dels dos equips, sobretot en els dos primers minuts. Els visitants van encetar el marcador amb un bon triple de Hinrichs, però el MoraBanc va ser capaç de donar-li la volta gràcies a dues jugades ofensives consecutives de Paulí i Arteaga. La manca d’efectivitat en atac de l’Hamburg la van aprofitar molt bé els tricolor i el plantejament va quedar clar: sortir ràpidament amb Codi Miller-McIntyre i moure la pilota cap a la línia exterior.

La pissarra va sortir a la perfecció, amb Paulí i Crawford castigant des dels 6,75 metres, fet que va suposar el primer temps mort del partit per part de l’entrenador visitant, Pedro Calles, i amb l’11-3 en el marcador. A aquesta festa del triple es va voler sumar també Guille Colom, que des de l’arribada d’Eudal a la banqueta, i amb les lesions de Hannah i Mekel, està tenint un major protagonisme. Fins al 19-3 se’n van anar els del Principat, i les sensacions a la pista eres realment bones, amb uns jugadors confiats, concentrats i sòlida, tant en atac com en defensa. Malauradament, la notícia dolenta la va protagonitzar Babatunde Olumuyiwa, que en una jugada en defensa, i quan faltaven dos minuts per finalitzar el primer quart, va caure sobre el parquet, havent de ser substituït amb signes de dolor al turmell esquerre.

Amb el 19-7 es va donar per finalitzat el primer període, i en el segon el duel no va perdre ni una mica d’intensitat. L’Hamburg va aconseguir baixar dels 10 punts de diferència, però dos triples consecutius del MoraBanc, un de Miller-McIntyre i un altre de Moussa Diagne, va posar dret el Poliesportiu. Malauradament, els alemanys van encadenar una sèrie de bones ofensives que van ser suficients per obligar David Eudal a demanar temps mort i reorganitzar els seus jugadors al parquet. A poc a poc, l’Hamburg anava apropant-se en el marcador, gràcies en part a la gran actuació de Kotsar a la pintura, i és que en gairebé 10 minuts l’estonià va obtenir 10 punts.

Als tricolor els costava penetrar la defensa dels visitants, i en massa ocasions l’atac dels andorrans acabava en un intent forçat per treure una falta, davant la impossibilitat d’anotar. Aquesta situació va propiciar diversos rebots defensius i posteriors contraatacs dels homes de Calle, que bé es van traduir en punts o en faltes personals. Traduït, l’Hamburg va registrar un parcial de 0-15 que va posar al lluminós el 25-24, esborrant la feina feta en el primer quart. Un parell de jugades individuals de Miller-McIntyre semblaven ser suficients per tornar a la bona dinàmica, però Jaylon Brown va començar a aparèixer, i per primera vegada en molt de temps els visitants es van posar per davant en el marcador, arribant al descans amb un 35-37.

La tornada dels vestidors va servir per tornar a establir el joc que beneficiés els tricolor, tot i que el focus va estar posat en Olumuyiwa, que va haver-se de retirar finalment, sota l’ovació dels aficionats. Mostrant un joc més agressiu sota la cistella, el MoraBanc va aconseguir posar-se de nou per davant, però l’encert des del triple que no havien tingut els alemanys en la primera meitat va anar en augment. Kotsar continuava sent difícil d’aturar en les distàncies curtes, i Brown sumava ja 24 punts, mentre que els intents de Crawford des de la línia dels 6,75 metres van servir per evitar que els visitants trenquessin el partit. A més, en aquest període l’equip va tenir la capacitat per tornar al partit, capgirant el marcador i mantenint viva qualsevol opció de victòria. A falta dels 10 últims minuts, el lluminós marcava 62-61.

Tot, o res. L’oportunitat de seguir amb la dinàmica positiva o fer un pas enrere. Aquestes eren les úniques opcions per al MoraBanc, i des del primer minut del darrer quart els jugadors van sortir a per cada pilota com si fos l’última. No obstant això, l’efusivitat va provocar massa pèrdues de pilota, que van condemnar en gran part a l’equip durant els primers cinc minuts (61-71). El temps jugava en contra, i l’equip va saber respondre, combinant una sèrie de sòlides defenses amb atacs encertats, però l’Hamburg va continuar mantenint la distància al voltant dels 10 punts. D’aquesta manera, i sense més opció, el MoraBanc va acabar cedint per 78-85.

Les claus

Confiança: En alguns moments del duel, el MoraBanc es va mostrar confiat i no va desaprofitar les errades que va tenir l’Hamburg.

Segon quart: Un parcial de 0-15 en el segon quart va esborrar tot el que s’havia aconseguit en el primer, havent de remuntar de nou.

Tornar: Els tricolor van ser capaços de tornar al partit en el tercer quart, revivint qualsevol mena d’opció de victòria.

Emocions: La intensitat que van demostrar els tricolor per intentar capgirar el marcador va tenir efectes tant positius com negatius.

El destacat

Drew Crawford

Confiança: Crawford es va mostrar confiat en tot moment, sobretot des de la línia de tres punts, aportant oxigen a l’equip quan més ho necessitava.

Efectivitat: L’estatunidenc va registrar un 57,1% d’efectivitat pel que fa als tirs de dos punts (4/7), mentre que en els tirs exteriors va aconseguir un 71,4% d’encert.

Defensa: La capacitat anotadora de Crawford en el dia d’ahir va anar acompanyada d’un sacrifici defensiu necessari, registrant un total de cinc rebots.