PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un home de 76 anys és la víctima número 146 del coronavirus

Salut detecta 149 nous positius i hi ha 13 hospitalitzats

Per El Periòdic

Vista aèria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Vista aèria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA

La defunció d’un home de 76 anys que restava ingressat a la Unitat de Cures Intensives sota ventilació mecànica per les complicacions derivades del coronavirus eleva el nombre total d’òbits des de l’inici de la pandèmia de la covid a 146. Així ho va notificar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el titular de la cartera de Finances i Portaveu, Eric Jover, que va assenyalar que tot i la baixada de la pressió sanitària i la millora de les dades, «la pandèmia continua activa».

Jover va comentar que durant la darrera jornada s’han detectat un total de 149 nous positius, els quals incrementen la xifra total de ciutadans que han contret la malaltia fins als 36.315. Es registren 33.562 recuperacions i el nombre de casos actius se situa en els 2.607. En referència a la situació a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, actualment hi ha 10 persones ingressades a la planta covid i tres a l’UCI, de les quals dues requereixen ventilació mecànica.

Quant a l’afectació del virus entre la població escolar, el ministre va posar en relleu que el nombre d’aules sota alguna mena de vigilància continua disminuint. D’aquesta manera, va detallar que avui dia hi ha 60 classes en vigilància activa, de les quals quatre de manera total i 56 parcial. A banda, només queden 67 aules en vigilància passiva, 46 menys que en la darrera actualització. Per cloure, i respecte a l’evolució de la campanya de vacunació, un 62,6% de la població major de 16 anys ja disposa de la pauta completa, i un 58,9% s’han inoculat la tercera dosi.

A escala internacional, i amb l’arribada del mes de febrer, Dinamarca va aixecar totes les restriccions anti-covid, perquè considera que la variant òmicron no comporta un «perill» per a la sanitat ni els habitants del país, malgrat els nivells elevats de contagis que es registren.

És el primer país de la Unió Europea que elimina les mesures. La covid-19 s’ha deixat de considerar una «malaltia crítica» i, en conseqüència, s’han suprimit les restriccions també en grans esdeveniments. Ja ho va fer al setembre, però l’arribada de l’òmicron la va obligar a fer marxa enrere. Ara, torna a llançar-se a la vida prepandèmica, una obertura que té un consens ampli entre la comunitat política i científica del país nòrdic. D’aquesta manera, i des de dimarts, la quarantena en cas de sortir positiu en un test és únicament una recomanació i s’aconsella un aïllament de quatre dies. Els contactes estrets, per la seva banda, ja no estan obligats a fer-ne. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT