PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pas de la Casa acull una estada d’un equip suís

Jan Frodeno, campió olímpic, també es troba al poble

Per El Periòdic

Fernàndez amb els nedadors de l'equip suís..
Fernàndez amb els nedadors de l'equip suís.. | Comú d\'Encamp

El Pas de la Casa es troba acollint una nova estada esportiva a les instal·lacions comunals del Centre Esportiu. En aquesta ocasió es tracta d’un equip suís de natació, el Schwimmclub Aarefisch, provinent de la ciutat d’Aarau, capital del cantó suís d’Argovia, entre Zurich i Basilea. L’expedició, formada per nedadors joves d’entre 15 i 21 anys, ha escollit les instal·lacions de la localitat encampadana per fer una concentració esportiva amb un total de 10 esportistes, i que alhora han arribat al país en recomanació d’un altre conjunt que va fer estada al Pas l’estiu passat.


El suïssos repetiran estada al pròxim mes d’octubre, i romandran al Principat durant pràcticament un mes «per tal de treballar els entrenaments en alçada», tal com va explicar el seu entrenador, Dirk Thölking, que va afegir que «estem contents de les facilitats i de la comoditat de les instal·lacions, així com de l’allotjament». El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, va visitar ahir la delegació per tal de donar-los la benvinguda a la parròquia i conèixer de primera mà la valoració de la seva estada al país.


Fernàndez també va assenyalar que «l’aposta pel turisme esportiu està donant els seus fruits, i aquest és un exemple, ja que l’equip ha vingut recomanat per la valoració positiva d’un altre equip que ja va estar al Pas». El conseller va afegir, a mode reflexió, que «treballem perquè ens visitin delegacions esportives internacionals, però sobretot perquè la seva estada sigui de qualitat».


D’altra banda, aquests dies el Centre Esportiu del Pas de la Casa acull també el reconegut triatleta d’origen alemany, Jan Frodeno, que va ser campió olímpic i tres vegades campió mundial de l’Ironman, que es troba preparant la temporada vinent. Frodeno va destacar «les facilitats i l’acollida» en les instal·lacions, i l’experiència de l’entrenament en alçada, a més de 2.400 metres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT