PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El lloguer de l’habitatge social no haurà de superar el 33% del sou

El bloc, que tindrà una superfície total d’uns 800 m2, acollirà una cinquantena de domicilis

Per Àlex Pont

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i la consellera d’Afers Socials, Magda Mata.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i la consellera d’Afers Socials, Magda Mata. | Comú d\'Escaldes-Engordany

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, assenyala que el preu del lloguer dels habitatges socials que es construiran a l’avinguda del Pessebre «no ha de superar el 33% dels ingressos dels futurs inquilins». Les aproximacions de la cònsol situen el cost dels pisos socials entre 500 i 700 euros, tot i que, «es diferenciarà entre el tipus d’habitatge segons les dimensions que tingui i el nombre d’habitacions».

El bloc, que ocuparà una superfície de 800 m2, el conformarà una cinquantena de pisos i tindrà tres plantes subterrànies d’aparcament. Els habitatges tindran diferents equipaments i espais «segons si és per a una família nombrosa, una parella o una sola persona», va afirmar Gili.

D’altra banda, la corporació va anunciar ahir, tal com apareixia al BOPA, que obre un concurs d'idees per al projecte amb 14.000 euros en premis per als guanyadors. Concretament, el guanyador obtindrà 8.000 euros, el segon projecte rebrà 4.000 euros i el tercer 2.000. Segons va aclarir Gili, «amb aquest concurs busquem incentivar als arquitectes per tal de trobar la millor alternativa per a construir un habitatge digne a preu assequible». De la mateixa manera, el comú va detallar el cost aproximat de la construcció final, la qual oscil·larà entre els cinc i els set milions d’euros, però «tot dependrà de les característiques del projecte guanyador». 

Gili, va explicar que, després del concurs d’adjudicació del projecte, es durà a terme una concessió del terreny «perquè inverteixi un ens privat, ja que creiem que es tracta d’un bon moment per dur a terme operacions immobiliàries i construccions». Així, la corporació no es farà càrrec de la gestió de la iniciativa, «perquè el comú té molts projectes d’inversió i pensem que és una bona oferta per fer negoci i, alhora, una obra social». De la mateixa manera, la cònsol va reconèixer que amb aquesta iniciativa «no se solucionarà el problema estructural de l’habitatge que afecta tot el país, però el comú aportarà tot el que pugui per lluitar contra aquesta crisi a la parròquia».

Per tal de garantir que l’habitatge realitzi una funció social, el comú proposa que «es facin contractes temporals per a les famílies que realment necessitin una alternativa digna i a un preu raonable; de fet, aquest matí hem rebut diverses trucades de residents que volen apuntar-se a les llistes per accedir als futurs habitatges», va informar la consellera d’afers socials, Magda Mata. 

D’altra banda, la corporació va destacar que aquest projecte vol complir una «doble funció social». Primer, oferir el dret fonamental a l’habitatge i, després, «promoure la cohesió intergeneracional entre joves i padrins amb pisos d’ús compartit i zones comunes». Amb la finalitat de «fomentar la interacció entre els diferents perfils de persones que conviuran a l’edifici», la cònsol va defensar aquesta «nova forma de crear comunitat» i «combatre l’aïllament social del sector més envellit de la població».

La corporació preveu que a l’estiu el projecte comenci a caminar i, des de llavors, es calcula un any i mig fins que estigui llest per entrar a viure. «Tenim constància d’un grup de persones interessades per dur a terme el projecte i creiem que de cara a finals de primavera pot estar tot llest per començar a edificar», va afirmar Gili. Es tracta d’una iniciativa a mitjà termini que podria arribar a complir-se a principis de 2024. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT