PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Viaplana defensa les inversions al Pirineu independentment dels Jocs

L’alcalde urgellenc veu «necessària» la consulta per conèixer quin és el suport local

Per El Periòdic

Reunió de Laura Vilagrà i Alejandro Blanco a Barcelona,
Reunió de Laura Vilagrà i Alejandro Blanco a Barcelona, | ACN

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, va considerar que les inversions pendents al Pirineu «han de ser-hi tant sí com no», i que per tant «no han d’anar lligades a la celebració d’uns Jocs». Viaplana també va valorar com a «necessari» que aquesta primavera «es consulti els habitants de la regió de l’Alt Pirineu i Aran sobre la presentació o no de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030». I, alhora, va reiterar que a molts representants locals encara els manca disposar de més informació per poder-s’hi posicionar a favor o en contra, segons va publicar Regió 7 de fonts de l’agència EFE.


D’altra banda, Viaplana va destacar que se’ls ha explicat alguns detalls de la proposta, però que a data d’avui encara no hi han entrat «detalladament», i que per posicionar-se els convé «saber tot el que hi ha abans dels Jocs i, sobretot, després». En la mateixa línia, i també consultada per EFE, l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, va assenyalar que l’Alt Pirineu segueix patint «un clar desequilibri territorial respecte a la resta de Catalunya» i que cal «revertir-lo tant sí com no, hi hagi Jocs o no», sense condicionar aquestes millores a la celebració d’aquest esdeveniment. Mentrestant, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir dilluns a la tarda amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. La trobada va tenir lloc al Palau de la Generalitat, abans de la reunió que Blanco va mantenir amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.


Sobre aquesta trobada, fonts del Govern van explicar a l’ACN que va tenir com a tema principal el projecte de candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs d’Hivern 2030, que  valoren la conversa com a «positiva». Tot i això, des de la Generalitat no han detallat, de moment, si Aragonès i Blanco van abordar la polèmica oberta pel president del Govern de l’Aragó, Javier Lambán, que va exigir que si es presenta la candidatura l’Aragó hi tingui el mateix protagonisme que Catalunya. La setmana passada, Lambán va anul·lar l’assistència a la reunió que havia de mantenir a Balaguer amb el president català, una polèmica que se suma a les diverses accions portades a terme per la plataforma Stop JJOO. 

 

Les decles

 

Francesc Viaplana - Alcalde de la Seu d'Urgell

 

«Les inversions pendents al Pirineu han de ser-hi tant sí com no, independentment de la celebració dels Jocs»

«És necessari que es consulti els habitants de la regió de l’Alt Pirineu i Aran sobre la presentació o no de la candidatura»

PUBLICITAT
PUBLICITAT