PUBLICITAT

Andorra la Vella

Estrena a casa

David Eudal dirigeix el seu primer partit com a entrenador del MoraBanc al Poliesportiu, davant l’afició tricolor

Per David Sansaloni

Eudal durant un partit del MoraBanc.
Eudal durant un partit del MoraBanc. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc es troba vivint el seu moment més dolç després de la mala dinàmica que va acompanyar l’equip des de feia diverses setmanes, amb cinc derrotes consecutives a l’ACB i dues a l’EuroCup. La victòria davant el Dolomiti Energia Trento a la competició europea, però sobretot la recollida a la Lliga Endesa davant el Reial Madrid contra tot pronòstic, han tornat la il·lusió a l’aficionat tricolor.


Ara, els andorrans es veuen les cares amb l’Hamburg Towers, avui a partir de les 20.00 hores, en el que serà el debut de David Eudal com a entrenador del MoraBanc a casa, davant l’afició. El pavelló vol tornar a viure l’alegria del triomf després de tant de temps (concretament des del passat 14 de desembre, a l’EuroCup, en el duel davant el Lietkabelis Panevezys amb un resultat de 81-76), i sembla que la trobada no pot arribar en un millor moment, amb la inèrcia positiva instaurada al vestidor.


No obstant això, no serà un partit fàcil per als del Principat. La infermeria torna a estar plena, amb la incorporació de Clevin Hannah, que continuarà estant out, i la delicada situació d’Amine Noua, que tot indica que encara arrossega seqüeles de la covid-19. A aquests noms se sumen els ja coneguts de Conor Morgan, Gal Mekel, David Jelínek i Tyson Pérez, per la qual cosa Eudal comptarà amb les mateixes cares que contra el Reial Madrid el passat cap de setmana.


Com a aspecte positiu, l’Hamburg també arriba tocat a l’enfrontament a causa de la incidència de la covid-19, tot i que no és clar quins jugadors, finalment, es quedaran fora de la convocatòria. A banda, els alemanys arrosseguen dues derrotes consecutives a l’EuroCup, amb resultats bastant voluminosos contra el Partizan NIS Belgrade (102-77) i contra el Joventut de Badalona (75-92), mantenint també una diferència negativa pel que fa a victòries i derrotes (4-7).


Sobre els rivals del MoraBanc d’aquesta tarda, l’entrenador assistent, Paco Vázquez, va declarar que, tot i els resultats negatius, l’Hamburg «ha mostrat sempre el seu estil, que es basa a córrer, mostrar una defensa agressiva, i nosaltres ja hem vist aquesta manera de jugar, molt similar a la del Manresa». Vázquez va afegir que aquest mateix ritme «és un aspecte que volem fer nostre, que volem integrar com a identitat personal, tal com vam demostrar contra el Madrid». No obstant això, i sobre la darrera actuació dels tricolor a l’ACB, el tècnic va assenyalar que «hem de viure l’avui, i no podem deixar-nos al cap la victòria contra el Madrid perquè suposaria recordar també d’on venim i les derrotes tan doloroses que vam patir».


Tot i que les sis victòries i quatre derrotes mantenen el MoraBanc en una bona quarta posició de la taula classificatòria, l’objectiu principal continua sent millorar a la lliga domèstica. «Hem d’anar partit a partit. Ara mateix estem ben classificats a l’EuroCup, però no a l’ACB. Aleshores hem de pensar en aquesta trobada, sortir a guanyar perquè és la nostra feina i perquè això ens donarà benzina per seguir endavant», va dir Vázquez.

 

Miller-McIntyre, la brúixola

 

El base estatunidenc ja estava sent un dels homes més regulars al vestidor tricolor, però ara, amb el contratemps de Hannah i la lesió de Mekel, Codi Miller-McIntyre s’ha quedat sol a l’eix de l’equip. Al base, així i tot, no sembla importar-li en excés, tal com es va veure al WiZink Center, i va expressar que «estic preparat per a assolir la meva responsabilitat, fent les coses el millor possible i seguir entrenant i jugant fort».

Tanmateix, va voler llençar un missatge de col·lectivitat, assenyalant que «tots hem de fer una passa endavant i aportar el que podem en cada moment, igual que fa Moussa [Diagne] a la pintura, o Guille [Colom] quan està a la banqueta amb els seus comentaris, transmetent missatges del que necessitem millorar, i igual que els jugadors lesionats».

Un altre que ha destacat darrerament ha sigut el mateix Diagne, que ha començat a aportar des de la línia exterior, recordant a un Diagne passat, d’abans de la lesió, fent gala de la seva confiança, tant en atac com en defensa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT