PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FPNSM signa un conveni per a la inclusió social i laboral

Dincat és el referent català per la defensa dels drets d’aquestes persones

Per El Periòdic

La signatura del conveni entre l’FPNSM i Dincat.
La signatura del conveni entre l’FPNSM i Dincat. | FPNSM

L’acord de col·laboració signat ahir per la directora general de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM), Celine Mandicó, i el director de Dincat, Carles Campuzano, va comptar amb la presència de la presidenta del Patronat de la Fundació, Maria Pilar Díez. D’aquesta manera, l’FPNSM es podrà beneficiar dels serveis que proporciona Dincat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i contribuir a garantir la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

Dincat és l’entitat referent de Catalunya que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i, per aquest motiu, agrupa a gairebé 300 entitats del sector. Amb la validació d’aquest conveni, l’FPNSM es podrà beneficiar d’un catàleg de serveis que s’articula sobre la sensibilització social, la formació continuada dels professionals d’aquest sector i d’un ampli ventall de serveis d’informació i assessorament en àmbits tècnics. 

Aquesta col·laboració permet, entre d’altres, el treball en xarxa amb les entitats dedicades a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual, una manera d’intercanviar experiències, tècniques i projectes per millorar l’atenció dedicada a les persones ateses. Aquest treball en xarxa dona a la Fundació l’opció d’ampliar les oportunitats de formació tècnica i de poder participar en estudis i projectes de recerca.

El conveni, més enllà de ser de gran valor per als professionals que formen l’FPNSM, també és un gran avantatge per a les persones ateses i les seves famílies, tal com va recordar Mandicó, ja que «podrà permetre oferir un banc de recursos telemàtics i materials especialitzat».

L’FPNSM ha comptat amb el suport de nombrosos referents internacionals en el món de la discapacitat intel·lectual, com els doctors Miguel Àngel Verdugo i Ramon Novell i les doctores Pilar Rodríguez, Margarita Cañadas i María Jesús Goikoetxea, entre d’altres. Amb aquest conveni, el suport s’amplia i dona l’oportunitat als professionals de la Fundació a participar i compartir els coneixements en jornades, congressos, trobades i grups de treball amb els millors professionals del món de la discapacitat intel·lectual.

El conveni de col·laboració preveu que la Fundació passi a formar part del LabDincat per fer estudis i promoció de recerca en relació amb els serveis i suports per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. De fet, Mandicó és un nou membre del Consell i va mostrar la seva satisfacció per la concreció del conveni entre les dues entitats, que de nou «proporciona eines i serveis que ens permetran millorar la qualitat de vida, la promulgació de la dignitat i la garantia del respecte dels drets de les persones que atenem».

PUBLICITAT
PUBLICITAT