PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avís taronja per fort vent en tot el Principat

Protecció Civil recomana als cituadans extremar la precaució al volant

Per El Periòdic

Avís taronja per fort vent.
Avís taronja per fort vent. | Servei Meteorològic d\'Andorra

L’avís taronja per fortes ventades d’ahir s’allargarà fins avui a la tarda, segons van comunicar ahir en un comunicat. Protecció Civil recomana als ciutadans que extremin la precaució al volant.

En la jornada d’ahir, el Cos de Bombers només va ser requerit una vegada i va ser al poble encampadà del Pas de la Casa. L’incident, que va tenir lloc a les 19.00 hores, va obligar a desplaçar una dotació del servei a un hotel del Pas on estava a punt de caure una lona publicitària per culpa de les fortes ventades.

El Servei de Meteorologia d’Andorra va explicar que les ràfegues de vent intens que van començar ahir a la tarda persistiran a la zona nord del país fins avui a la tarda i, posteriorment, el vent de component nord i nord-est continuarà bufant amb una intensitat de 60 quilòmetres per hora als fons de vall i 80 als cims fins dimecres al matí. Així, les ventades poden arribar fins als 100 quilòmetres per hora als fons de vall més estrets i superar els 140 quilòmetres per hora als cims.

Des del Departament de Protecció Civil recomanen a la població que evitin les activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremin la precaució al volant. També aconsellen retirar els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis forts de vent. Per les zones urbanes, el Departament recomana que els ciutadans estiguin atents amb el mobiliari urbà, les bastides, l’enllumenat dels carrers, els arbres i tot allò que el vent pugui fer caure a més des del Departament van recordar que s’evitin totes les activitats amb foc. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT