PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives visita el Ministeri de Cultura situat a l’antic Hotel Rosaleda

Espot, Riva i Mas, reben i acompanyen al copríncep pels diferents departaments

Per El Periòdic

Un moment de la visita de Vives en el Ministeri de Cultura, ahir.
Un moment de la visita de Vives en el Ministeri de Cultura, ahir. | SFGA/CEsteve

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va visitar ahir la seu del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, ubicada a l’antic Hotel Rosaleda de la Parròquia d’Encamp. A la seva arribada al Ministeri de Cultura el van rebre el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; i la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. En aquesta ocasió, el copríncep anava acompanyat del seu representant personal, Josep M. Mauri; la seva secretària general dels Serveis del Copríncep, Concepció García; i el seu cap de Gabinet, David Codina.

La visita oficial va començar a la tercera planta de l’edifici, on les autoritats van rebre les explicacions de la directora del Departament de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte, qui va relatar-los la tasca que el seu Departament està duent a terme. Vives va aprofitar per saludar a tots els treballadors de Patrimoni Cultural i es va interessar per la seva labor.

A continuació, van visitar la segona planta de l’edifici on es troben  les instal·lacions del Departament de Promoció Cultural. Un cop allà, la directora del Departament, Montserrat Planelles, va rebre a les autoritats i els va guiar en les explicacions sobre el desenvolupament del seu Departament.

En el recorregut, les autoritats també van poder visitar el Departament de Política Lingüística, on va guiar-los el director del Departament, Joan Sans.

D’altra banda, al despatx de la ministra de Cultura i Esports va tenir lloc el lliurament d’obsequis al copríncep en record de la seva visita a la seu del Ministeri de Cultura. Posteriorment a la terrassa exterior de l’edifici es va realitzar la fotografia oficial de la visita.

Al llarg de la visita, Vives, juntament amb les autoritats andorranes, també van poder conèixer la seu de la Biblioteca Nacional a la planta baixa i les aules del Centre d’autoaprenentatge de català d’Encamp en jornada lectiva. El copríncep va saludar els alumnes estrangers que en aquell moment estaven rebent classes al centre i els va felicitar per la seva voluntat d’integrar-se al Principat d’Andorra tot aprenent la llengua oficial del país: el català.

La jornada va cloure amb la visita al taller de restauració del Ministeri de Cultura, on Vives també va apropar-se a saludar els treballadors i va contemplar, en especial, el treball centrat en la restauració d’elements culturals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT