PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos detinguts per possessió de 0,9 grams de cocaïna a Ransol

Una tercera persona és arrestada per gravar, insultar i empentar els agents d’ordre interventors

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un agent del Cos de Policia d’esquenes.
Imatge d’arxiu d’un agent del Cos de Policia d’esquenes. | Arxiu ANA

La Policia va detenir dissabte al vespre a tres persones a Ransol en el marc d’un control rutinari en un local d’oci, dues per possessió de droga i la tercera per gravar i empentar els agents interventors. Segons van exposar a l’informe efectuat, els agents van detenir una noia, resident temporal de 27 anys, i un home, no resident de 19 anys, per tenir 0,9 grams de cocaïna, i a un altre home, resident temporal de 29 anys, per un delicte contra l’honor i la funció pública per haver gravat, insultat i empentat els membres del cos durant l’actuació.

Així doncs, van explicar que l’arrestat va començar a filmar el control de drogues amb el mòbil «molt pròxim al lloc dels fets», per la qual cosa els agents li van demanar que s’allunyés per preservar l’anonimat de les persones que, posteriorment, van ser detingudes per un delicte contra la salut pública. Tanmateix, van notificar que l’interessat va fer cas omís a les indicacions i va incitar a la gent del voltant afirmant que la tasca que estava duent a terme la Policia «no era la correcta», fins que, en un moment donat, van asseverar que va empentar un dels funcionaris i va haver de ser immobilitzat oposant una «forta resistència». A les dependències policials, l’arrestat també va injuriar greument els agents.

Aquesta és una de les actuacions més destacades que figuren al balanç de detencions que el cos d’ordre publica setmanalment, en la qual s’informa que al llarg dels darrers set dies, la policia va arrestar un total de 19 persones. Una altra de les intervencions més destacades realitzades la setmana passada va ser la detenció d’un home, resident de 42 anys, per donar «dues manotades al braç d’un agent» i injuriar-lo mentre aquest intentava calmar l’ambient. Els fets van tenir lloc aquest diumenge al vespre a Andorra la Vella quan dos homes en un fort estat d’embriaguesa estaven causant aldarulls en un establiment de restauració, tot faltant al respecte i agredint, van indicar que el detingut li va estripar la camisa al responsable del local.

En referència als delictes relatius a la seguretat en el trànsit, els agents del cos d’ordre van arrestar 11 persones, de les quals quatre triplicaven el límit legal d’alcohol en sang en el moment de la detenció, havent registrat un volum d’alcoholèmia d’entre 1,72 i 1,89 grams d’alcohol per litre de sang. D’altra banda, la Policia també va arrestar dos homes, de 29 i 30 anys, per un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, i un jove, no resident de 23 anys, per falsificar un document relatiu a la seva activitat laboral. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT