PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença l’aventura

Irineu Esteve i Carola Vila ja són a Pequín, mentre que la ‘rider’ Maeva Estevez serà la pròxima en arribar

Per David Sansaloni

L’expedició d’esquí de fons a l’aeroport.
L’expedició d’esquí de fons a l’aeroport. | FAE

La delegació d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), amb Irineu Esteve i Carola Vila al capdavant com a competidors, i juntament amb alguns membres del Comitè Olímpic Andorrà (COA), ja és a Pequín per començar el compte enrere de cara al seu debut. Tanmateix, la rider Maeva Estevez serà la següent en arribar a la Xina, ja que l’andorrana va emprendre el seu viatge ahir al matí i arribarà a la vila olímpica al llarg del dia d’avui.


Esteve i Vila, que van volar el diumenge, seran els primers a debutar en aquests Jocs Olímpics d’Hivern 2022, però, abans, Estevez serà l’encarregada de portar la bandera d’Andorra en la cerimònia d’obertura que tindrà lloc aquest divendres a l’Estadi Nacional de la capital xinesa. Cal recordar que, en un primer moment, el Principat no anava a tenir banderer, ja que Vila entrava en competició l’endemà dissabte, i Esteve el diumenge, però la classificació d’última hora d’Estevez (que debutarà el pròxim dia 9) va fer possible que fos la representant tricolor en l’esdeveniment.


Així doncs, Carola Vila serà la primera a llençar-se a les curses, i correrà aquest dissabte en la prova dels 7,5 quilòmetres. Tanmateix, Irineu Esteve ho farà l’endemà, diumenge, en la prova dels 15 quilòmetres. Comença el compte enrere per a la participació andorrana en la competició més important a escala internacional pel que fa als esports d’hivern, però l’aventura per als tricolor ja ha donat inici. «No us imagineu la il·lusió que fa veure la bandera d’Andorra al bell mig de països molt més grans i al cor de la Xina a Pequín 2022, és una emoció i sensació difícil d’explicar», va publicar el COA a les xarxes exposant les paraules del cap de missió, Jordi Orteu, des de la vila olímpica.


D’aquesta manera, els representants andorrans en les disciplines d’esquí de fons i snowboard (SBX) ja preparen la seva posada a punt i aprofitaran per inspeccionar l’escenari en el qual es decidirà tot. 

 

L’expedició d’alpí, amb Joan Verdú i Cande Moreno, sortirà dissabte

 

Amb els d’esquí de fons i SBX ja en la capital xinesa, tan sols queden per viatjar els representants d’Andorra en esquí alpí: Joan Verdú i Cande Moreno. Els dos corredors de la FAE iniciaran el seu trajecte el pròxim dia 5, coincidint amb el debut de Carola Vila, per poder estar a la vila olímpica el dia 6.

Verdú serà el primer a entrar a escena, i ho farà el pròxim dia 8 en la disciplina de supergegant, mentre que Moreno ho farà el dia 11, també en supergegant. A partir d’aquí, l’esquiadora tricolor farà els seus primers entrenaments de descens (dia 12, 13 i 14) per competir de nou el pròxim dia 15 en aquesta disciplina. Tanmateix, Verdú tornarà a posar-se els esquís el dia 13 per realitzar la prova de gegant, i serà Moreno qui finalitzarà amb la combinada (dia 17). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT