Victòria de prestigi

El MoraBanc s’imposa a la pista del Reial Madrid contra tot pronòstic gràcies a un McIntyre immens

Per Albert Belis

Una jugada d’atac dels homes de David Eudal, amb la participació de Guillem Colom, que ahir va entrar en joc. | ACB

Aquesta vegada sí, aquesta vegada el MoraBanc va aconseguir guanyar un final ajustat, i ni més ni menys que a la pista del líder, el Reial Madrid, contra tot pronòstic, en una demostració que el canvi de tècnic, almenys de moment, està funcionant. Els homes de David Eudal van assolir una victòria de prestigi per 83 a 88 contra els blancs, en un tram final que es va complicar pels tricolors, que havien aconseguit jugar tota la segona part per davant en el marcador, amb un tercer quart brillant i un Codi Miller McIntyre que va marcar les diferències i de quina manera. Els seus números ho diuen tot: 28 punts, 7 rebots i 8 assistències.

El partit va començar amb baixes pels dos costats. Per part andorrana, Clevin Hannah no va participar, i això va possibilitar que entrés a la rotació Guillem Colom, que va aportar descans als seus companys, però ben poca efectivitat. Per part madridista, ni Sergi Llull ni Rudy Fernández van aparèixer, i això sens dubte ho va notar el Reial Madrid, així com també el partit d’Eurolliga de divendres passat amb dues pròrrogues.

El MoraBanc va sortir endollat des d’un bon principi, tot i que el primer quart se’l van endur els blancs (21-18), en una demostració que saben guanyar sense jugar bé. El segon quart va continuar amb la mateixa tònica, amb un MoraBanc que plantava cara però els locals aconseguien mantenir un mínim avantatge, fins que es va arribar a la mitja part amb un 42 a 38.

Però tot va canviar al tercer quart, període durant el qual es va comença a gestar el triomf dels tricolor (20-30). McIntyre, tot i ser el millor de llarg, va tenir col·laboradors necessaris per explicar la victòria final, com és el cas de Diagné, amb 13 punts i molt actiu en moments clau de l’enfrontament, Crawford, amb 15, i Olumuyiwa, amb 14. En aquest període, les diferències van arribar fins als nou punts d’avantatge, tot i que el final del període només dominava per sis: 62-68.

Durant el darrer quart semblava que els homes de David Eudal mantenien les diferències en el marcador, amb avantatges que fregaven els 10 punts, però els darrers minuts va tornar a aparèixer el fantasma dels partits perduts en finals ajustats i va semblar que podia tornar a passar, amb tirs lliures fallats i algunes pèrdues de pilota, però al Madrid se li va tirar a sobre el rellotge i no va ser a temps de remuntar.