PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aparatosa caiguda d’Aracil, que es troba fora de perill

L’andorrà, amb traumatisme lleu, es quedarà dos dies ingressat a l’hospital

Per Albert Belis

Un dels esquiadors participants, ahir a Ordino Arcalís.
Un dels esquiadors participants, ahir a Ordino Arcalís. | F.W.T.

El Freeride World Tour 2022 va continuar ahir al pic de les Planes, a Ordino Arcalís, amb el ritme frenètic amb el què va començar la setmana passada a Baqueira Beret. No va repetir cap dels guanyadors de la primera prova en cap categoria i, per tant, la lluita pels títols mundials continua oberta. Destaca l’espectacular caiguda del rider local invitat, Joan Aracil, que va haver de ser evacuat en helicòpter a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on ha quedat ingressat per espai de dos dies. L’andorrà està fora de perill, però va patir un traumatisme cranial lleu amb una petita hemorràgia al cervell, segons va informar ahir el cap de guàrdia del centre hospitalari.

L’esquí masculí va obrir la competició amb una barreja d’actuacions memorables i caigudes impròpies de veterans del circuit. El rookie Maxime Chabloz es va endur la victòria a base de velocitat, un gran salt, un backflip gegant i un 360 per a rematar-ho. El van acompanyar en el podi els nord-americans Ross Tester i Andrew Pollard. Per la seva banda, l’aranès Aymar Navarro es va quedar a les portes del podi amb una quarta posició, mentre el jove Abel Moga va quedar tretzè.

Per la seva banda, l’esquí femení va patir una barreja semblant de caigudes i actuaciones èpiques. La neozelandesa Jessica Hotter va tenir una tornada triomfant al primer lloc del podi. Hotter va connectar grans aeris amb un esquí impecable. Després de la caiguda a Baqueira, la vigent campiona Elisabeth Gerritzen va acabar al segon lloc del podi, mentre el tercer va ser per a la rookie Lily Bradley.
El FWT es desplaça ara a l’Amèrica del Nord. La tercera prova es disputarà entre el 12 i el 17 de febrer, i serà l’última oportunitat abans del tall, que classificarà per a les finals. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT