PUBLICITAT

Música, teatre i comèdia donen el tret de sortida a Movlav

Es va aprofitar també per donar a conèixer el logotip de la iniciativa

Per El Periòdic

Iván Lira durant el seu monòleg.
Iván Lira durant el seu monòleg. | ANA/M.P.

 «Una experiència de transformació per a joves i adults». Així va definir el filòsof David Murias el projecte Movlav, l’ambiciosa iniciativa impulsada pel Comú de Sant Julià de Lòria que busca revolucionar el paper dels joves del país i que dissabte passat va donar el tret de sortida a l’auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià. 
Els assistents a la primera sessió van poder viure una experiència teatral de la mà de la companyia Entreacte, van gaudir de les melodies de corda interpretades per Jordi Claret i van poder riure amb el monòleg d’Iván Lira. També van prendre part altres personalitats destacades de la parròquia com mossèn Pepe Chisvert.
Murias va detallar que l’objectiu de Movlav és «aportar valors i l’essència del projecte a través d’àmbits com la música, la filosofia, el monòleg, el riure, el teatre i el ball». A banda de les actuacions que es van oferir, també es va aprofitar l’esdeveniment per presentar el logotip de la iniciativa. «És el començament d’un viatge i d’una història en la qual volem cridar a tothom a què se senti part important i on el jove sigui el protagonista», va emfatitzar.
El cert és que la posada en escena va estar  força cridanera. Malgrat que tota l’acció de la inauguració s’ha desenvolupat a l’auditori, la plaça de la Germandat s’ha vestit de gala per «cridar l’atenció» de la ciutadania i que «vegin que hi ha elegància». Un passadís de llums i música en directe han estat els elements que des de l’organització s’han col·locat a l’espai exterior.
La inauguració de Movlav és només l’inici del projecte. D’aquí a dues setmanes es donarà el tret de sortida a les Olimpíades Culturals, entre les quals hi haurà més de 20 concursos diferents amb més de 20 temàtiques que cada entitat de la parròquia ha dissenyat. «Hi ha concursos de tota mena que busquen activar el jove i, a través d’aquests, volem que ens deixin les seves idees, els seus anhels i els tipus de projectes que voldrien que es fessin a Andorra», va afegir.
Quant al ‘feedback’ rebut per part de la ciutadania, Murias va reconèixer que «la gent ja en comença a parlar», i ha destacat la importància del ‘boca-orella’ per tal de fer-ne més difusió. «Ens han rebut amb els braços oberts», ha conclòs l’organitzador. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT