PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner pressiona el Govern per tenir les dades de la covid del 2021

La consellera no adscrita fa un vídeo on reflexiona sobre les respostes de l’Executiu

Per Laia Bautista

Un moment del vídeo de la consellera no adscrita, Carine Montaner.
Un moment del vídeo de la consellera no adscrita, Carine Montaner. | Youtube/ Carine Montaner Raynaud

La consellera no adscrita, Carine Montaner, pressiona el Govern per tenir les dades de la covid del 2021, les quals va assegurar que són «fonamentals per poder saber si anem pel bon camí o no». Montaner va penjar al llarg del cap de setmana un vídeo al seu compte de YouTube on fa una reflexió sobre les respostes de l’Executiu de les preguntes que els hi va formular sobre les estadístiques relacionades amb el virus de la covid.

La consellera no adscrita es queixa per no tenir les dades del 2021, que també va sol·licitar al Govern. Montaner considera que aquestes haurien de servir per «veure si la vacunació té un impacte positiu o negatiu en la població» i per descobrir si el vaccí ha generat com a efecte secundari algunes patologies, per comparar si hi ha hagut un augment de les malalties pulmonars i cardiorespiratòries respecte al 2019 i el 2020.

Montaner es va mostrar insatisfeta per la resposta de l’Executiu sobre si havien rectificat el recompte de morts de la covid de l’any 2020 i, en el cas d’estar corregides, les morts desglossades en funció de la causa. La resposta del Govern va ser adjuntar-li la pàgina web de les defuncions del Principat, on apareixen les dades de les morts per covid del 2020.

Per últim, la consellera no adscrita va manifestar que «hi ha confidencialitat per algunes coses i per a d’altres no» arran de la resposta de l’Executiu sobre el nombre de persones a l’UCI amb covid i amb patologies prèvies. «No es poden facilitar les dades de les patologies prèvies a l’ingrés per qüestions de confidencialitat de les dades de salut», va respondre el Govern. Finalment, Montaner va adjuntar l’enllaç al document de les respostes de l’Executiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT