PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Abarset, un espai per compartir

La carta del restaurant és dinàmica i conté diversos plats que ressalten per la presentació

Per Laia Bautista

L'exterior de l'après-ski de L'Abarset.
L'exterior de l'après-ski de L'Abarset. | Laia Bautista Servat

El nou l’Abarset ha demostrat ser un espai gastronòmic i d’oci per a compartir. Un exemple d’això n’és la seva carta, la qual està formada per una varietat de plats de diversos gustos perquè el client pugui escollir-ne de diferents a l’hora de menjar. «Un dels valors de L’Abarset sempre ha sigut que tothom s’hagi sentit identificat», va recordar el director d’Hospitality & Corporate Business de Grandvalira, Alex Orúe, a EL PERIÒDIC.
En aquest sentit, la carta del restaurant per a dinars i sopars és bastant dinàmica i conté diversos plats: des de tapes o platets fins a tacos, fruits del mar i selecció de carns, entre altres varietats. Els tacos són un dels plats que ressalten més de la carta, no pel seu cost ni la seva presentació, sinó per la seva manera d’emplatar-los. El client és qui desfà el xai o la costella de porc desossada i l’encarregat d’elaborar el seu taco al gust, ja que també té a disposició fins a tres tipus d’ingredients diferents per acompanyar-lo.

Així, la presentació dels plats és sofisticada i abasteix des dels primers fins a les postres. Una peculiaritat que es pot apreciar en dues de les postres de la carta, la macedònia osmotitzada i el pastís de formatge brie cremós, són la seva emplatació i la seva presentació. La macedònia és la barreja de diferents fruites en almívar, però a L’Abarset l’emplaten amb glaçons acompanyats de tocs florals. Una curiositat és que hi ha una fruita comuna camuflada a les postres, un element que aporta singularitat. En canvi, al pastís de formatge de brie cremós la singularitat recau en la manera de menjar-lo, ja que ve acompanyat d’uns panets per agafar el pastís com si es tractés d’una fondue. El director d’Hospitality & Corporate Business de Grandvalira va manifestar que L’Abarset treballa amb productes autòctons, molts d’ells provinents de la Casa Raubert, i de proximitat.

Pel que fa al cost dels productes de la carta, en general, no són excessivament cars, especialment tenint en compte que són plats destinats a compartir i no per persona. «Nosaltres apostem per un producte de qualitat i això, evidentment té un cost, però som sensibles amb el fet que la gent ho pugui gaudir», va aclarir Orúe. També és necessari ressaltar que els plats són mitjanament abundants, fet pel qual el preu està acord amb la quantitat.

Quant a l’arquitectura de l’establiment, el disseny presenta pinzellades de modernitat integrades dins d’un ambient rústic que ressalta amb les bigues de fusta del sostre. Aquesta combinació fa que l’establiment s’inclogui com una part més de la muntanya. L’Abarset està situat a peu de pistes del sector del Tarter de Grandvalira, per això es pot arribar esquiant o amb vehicle personal on hi ha un aparcament VIP i un altre públic totalment gratuït. El restaurant es troba dins de l’estructura triangular des d’on es pot apreciar l’entorn natural del Tarter, al centre hi ha el bar de l’après-ski amb una zona VIP darrere de la taula del discjòquei.

La diversitat musical és una de les «apostes» del renovat L’Abarset, va assenyalar Orúe. En aquest sentit, tres artistes de referència que ja han tocat a l’establiment són Edu Imbernon, Los Suruba i la discjòquei B Jones, entre d’altres. És important tenir en compte que per poder assistir a l’après-ski i al restaurant s’ha de reservar prèviament per la pàgina web. En definitiva, el renovat L’Abarset és una combinació entre l’entreteniment i la gastronomia que vol continuar sent un punt de trobada tant pel client del país com per a l’internacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT