PUBLICITAT

L'escultura d'un pop gegant de neu ja llueix al Pas de la Casa

L'exhibició substitueix enguany el clàssic concurs d'escultures de neu

Per El Periòdic

L'escultura de neu finalitzada.
L'escultura de neu finalitzada. | ANA/A.M.

Després d'uns dies de força treball, els artistes andorrans Emma Regada, Aranu Orobitg i Itziar Bádenas han finalitzat aquest diumenge al matí l'escultura de neu que van començar a esculpir divendres al Pas de la Casa, una exhibició que aquest any substitueix el clàssic concurs d'escultures de neu que se celebra anualment a causa de la pandèmia. Els artistes han estat treballant aquests dies sobre un bloc de neu de 20 tones i 24 m³, que ha donat com a resultat una figura de 6x2x2 metres.

Regada ha manifestat que la idea de crear un pop, desconeguda fins que no s'ha acabat de configurar l'obra, va sorgir a partir dels gustos dels tres artistes, per la qual cosa ha assegurat que la feina ha estat "fàcil" de fer pel que fa al treball conjunt. Tot i les bones temperatures registrades al Pas de la Casa, l'escultura aguanta la calor sense desfer-se i encara es podrà visitar durant aquest principi de setmana a la plaça de l'Església de la localitat encampadana.

Per realitzar l'escultura s'ha utilitzat la tècnica de tall. Primer, s'ha fet un dibuix del contorn lateral i del front sobre el bloc de neu, després s'ha començat amb el tall del cap i els forats superiors. A partir d'aquí, s'ha anat definint la forma fins a obtenir el resultat final.

Tot i la satisfacció d'haver creat una obra d'aquestes dimensions, Regada espera tornar a poder celebrar aviat el concurs d'escultures de neu, ja que "és tot un reclam" i permet als artistes relacionar-se entre ells i fer noves amistats.

Des del comú, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, ha destacat que s'ha apostat per artistes del país "per fomentar l'art de proximitat" i que amb l'exposició d'enguany s'ha volgut seguir amb la tradició. I és que "encara que s'hagi canviat una mica de format, la idea és que l'activitat continuï i que l'any que ve puguem celebrar la 18a edició del concurs". Cruz també ha matisat que l'exposició de la figura és un reclam i una "experiència tant per als ciutadans com per als turistes que ens visiten".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT