PUBLICITAT

Vallnord organitza un simulacre d’allaus al sector d’Arinsal

Els rescats es van portar a terme amb els tres sistemes de detecció que es fan servir

Per El Periòdic

L’estació compta amb tres sistemes de detecció d’allaus: gos, Decco i DVA.
L’estació compta amb tres sistemes de detecció d’allaus: gos, Decco i DVA. | VALLNORD-PAL ARINSAL

El sector d’Arinsal de Vallnord va celebrar ahir una jornada de portes obertes per tal de donar a conèixer a les persones interessades el funcionament del Detector de Víctimes d’Allaus (DVA) i de tots els elements necessaris per al rescat de muntanya. En aquest sentit, des de l’estació es va explicar, a través d’un comunicat, que l’equip de pisters de l’estació havia realitzat un simulacre real d’una allau a la zona del Port Vell.
El simulacre, que va comptar amb una quinzena de persones, va començar amb l’activació del protocol intern i la recerca de víctimes amb diferents dispositius. En l’acció hi van prendre part, a part dels pisters, persones assistents que van fer el paper de víctimes i altre personal de la mateixa estació i pesones interessades. El primer en arribar a la zona afectada va ser un pister amb un gos de seguretat, que en dos minuts va poder trobar a la primera persona afectada. La segona víctima es va trobar quatre minuts més tard amb DVA i, finalment, la resta d’afectats es van detectar amb Decco als 10 minuts des de l’inici del protocol que es posa en funcionament en aquests casos. 
Aquestes simulacions serveixen d’entrenament per al personal de l’estació per si mai es troben davant d’un cas de risc d’allaus poder actuar i per aprendre i evitar errors, segons van indicar des de l’estació. Vallnord–Pal Arinsal disposa de tres sistmes de detecció d’allaus: gos, Decco i DVA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT