PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya corregirà el model 720 abans del 31 de març d’enguany

La ministra d’Hisenda expresa el respecte per la sentència del TJUE

Per El Periòdic

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en una roda de premsa.
La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en una roda de premsa. | Gobierno de España

Espanya corregirà el model 720 abans del 31 de març, segons va anunciar ahir la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero. A més, va traslladar el seu respecte envers la sentència del Tribunal Suprem de la Unió Europea (TJUE). 

«La primera cosa que vull traslladar és el respecte a la sentència que anàvem seguint de prop i, per tant, treballant en la seva correcció des de ja fa alguns mesos, pràcticament des que vam arribar a la Moncloa», va manifestar Montero. La ministra va assegurar que el reformularan «ràpidament» una vegada hagin llegit «detingudament» la sentència del TJUE i la «lletra petita dels aspectes que s’han de corregir». Montero també va puntualitzar que de moment es tracta d’una «declaració informativa» i va voler recordar a tots els ciutadans espanyols que tenen béns a l’estranger que el model 720 «continua estant en vigor» i el Govern té fins al 31 de març per presentar-lo davant el TJUE.

Tanmateix, la ministra d’Hisenda i Funció Pública va explicar que «el que se subjecta a revisió són els terminis de prescripció i la quantia de les sancions en el cas que el contribuent no compleixi». Per aquest motiu, va declarar que «el Govern d’Espanya pretén, abans que expiri el termini de presentació del model, que ja s’hagi corregit la norma», puntualitzant que l’Executiu utilitzarà algunes de les lleis que en aquests moments poden trobar-se en tramitació. «Creiem que és més adequat fer-ho a través d’aquest mecanisme i no pel mecanisme del decret de llei», va indicar. En aquest sentit, Montero va detallar que qualsevol de les normes que actualment pugui tenir el Govern d’Espanya tant al congrés com al senat poden ser un «bon vehicle» per incorporar la correcció dels elements sempre dins dels terminis establerts pel TJUE. Així doncs, «estudiarem quins seran els terminis de prescripció que tindran lloc amb aquest model 720 i la proporcionalitat de les sancions que es puguin aplicar», va cloure la ministra.

El model 720 és una declaració informativa sobre els béns i els drets dels espanyols a l’estranger per prevenir i lluitar contra el frau fiscal. El model 720 té com a objectiu informar sobre els comptes a entitats financeres, sobre els drets i els béns immobles, els valors, assegurances i rentes que tenen els ciutadans espanyols a l’estranger.

PUBLICITAT
PUBLICITAT