PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pic de les Planes acollirà la segona prova del Freeride World Tour

Serà aquest diumenge, a Ordino Arcalís, amb l’andorrà Joan Aracil

Per El Periòdic

Un dels participants en la competició en plena cursa.
Un dels participants en la competició en plena cursa. | F. W. T.

La segona prova del circuit Freeride World Tour 2022 es disputarà finalment demà a la cara del pic de les Planes d’Ordino Arcalís, segons va confirmar ahir l’organització durant la presentació.

L’arribada estarà situada a l’estany Esbalçat, una zona que queda fora del domini esquiable i a la qual només es pot accedir amb esquí de muntanya o raquetes. La previsió per al diumenge al matí a la zona és de neu primavera, la qual cosa exigeix que tothom qui vulgui acostar-se tingui un nivell elevat d’esquí. L’espectacle es podrà seguir igualment en directe a través d’una pantalla gegant que se situarà a la zona de Planells.

En aquesta prova, l’andorrà Joan Aracil representarà al Principat per primera vegada al FWT amb una 'wild card', i Dani Fornell formarà part del jurat. «És increïble que hagi arribat aquest moment, és una bogeria poder competir al World Tour, envoltat dels grans noms del 'freeride', tinc moltíssimes ganes d’escoltar el 3, 2, 1, 'drop in'!», va afirmar Aracil.

En la primera prova disputada a la Vall d’Aran, els guanyadors de les quatre categories era la primera vegada que s’enduien l’or. El resultat és una barreja de veterans, rookies i convidats que arriben a la segona prova al capdavant del rànquing. Pel que fa a Ordino Arcalís, si es té en compte que el tall que classifica per a les finals serà després de la tercera parada al Canadà, els resultats d’Andorra seran determinants. Els atletes millor classificats tenen una bona opció per consolidar la seva posició i assegurar-se una plaça en les finals, mentre els de la part baixa del rànquing començaran a sentir la pressió creixent a mesura que disminueixen les seves possibilitats de classificar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT