PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Homenatge als pioners del torneig amb motiu del seu 30è aniversari

La primera edició es va celebrar el 1993 i s’ha consolidat com una cita de referència

Per El Periòdic

La ministra Sílvia Riva va lliurar els reconeixements.
La ministra Sílvia Riva va lliurar els reconeixements. | BORRUFA

L’organització del Trofeu Borrufa, el Comú d’Ordino i el Govern van homenatjar aquest dijous al vespre als pioners de la cèlebre competició d’infants en el seu 30è aniversari pel destacat paper que han tingut en la creació i desenvolupament del Borrufa durant aquests anys. L’acte de reconeixement a Patrick Toussaint, Josep Saura, Jaume Rifa, Josep Maria Font, Carmela Fernández i Jean Claude Montané es va celebrar a la sala del Consell del Comú d’Ordino i va comptar amb la intervenció del director de màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma; la cònsol menor del Comú d’Ordino, Eva Choy, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. 

L’any 1992, Patrick Toussaunt i Jean Claude Montané, entrenadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), van assistir al Trofeu Topolino, una cursa infantil a Itàlia. Va ser en aquest moment quan, meravellats per l’essència de la competició, van decidir portar una cursa similar a Andorra. Juntament amb Josep Maria Font ‘Piu’, que ja gestionava l’esquí escolar aleshores, van crear el Trofeu Borrufa, la primera edició del qual es va celebrar el gener de 1993 i per a la qual es va comptar amb el suport del Comú d’Ordino, encapçalat per Josep Duró.

Ja des d’aquesta primera edició, el Borrufa ha format part del calendari FIS, la qual cosa ha provocat que des del principi hagi atret participants de països de tot el món. Avui dia, s’ha consolidat com una competició de referència i una cita ineludible del calendari d’esquí infantil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT