PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp demana un estudi sobre el valor de les accions de Saetde

Encamp disposarà de 187 pisos de lloguer d’obra nova a un termini de dos anys

Per El Periòdic

L’inici de la sessió ordinària del Consell de Comú d’Encamp.
L’inici de la sessió ordinària del Consell de Comú d’Encamp. | ANA / M. P.

El Comú d’Encamp ha encarregat un informe a una empresa internacional i de «cert prestigi» per fer una valoració del conjunt de la societat de Saetde, així com de les seves participades, i conèixer el valor de les accions del comú i de totes les infraestructures de la concessió. L’adjudicació de l’estudi, mitjançant contractació directa, representa un cost per a la corporació de 77.000 euros i s’espera que pugui estar enllestit entre quatre i sis setmanes vista. Per la seva banda, Saetde també està elaborant un altre document amb l’objectiu de «tenir una valoració com més justa millor» de la situació actual, segons van manifestar ahir els cònsols d’Encamp després de la sessió ordinària del Consell de Comú.
Des de les formacions de la minoria, els consellers del PS+Independents, David Rios i Enric Riba, van assegurar que «ens ha sobtat tant la manera d’adjudicar com l’import de l’estudi», ja que, a parer seu, «sembla que se li ha donat ipso facto a qui interessa». Tot i això, la cònsol major encampadana, Laura Mas, va posar en relleu que en aquest cas no era necessari convocar un concurs públic perquè «parlem d’un projecte de caràcter sensible», per la qual cosa es va seguir el que preveu la llei de contractació pública. «És un estudi força complex que determina el sector de la neu i ha de ser d’una firma reconeguda», va afegir.

Tot i la crítica, des del PS es va reconèixer que «la majoria treballa amb Saetde per intentar allargar la concessió o fer-ne una de nova de les pistes d’esquí» i, davant d’aquest fet, «és lògic que es faci un estudi per saber quin és el valor de tot el que hi ha a la concessió». En la mateixa línia van anar les paraules de la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, qui va exposar que un cop avanci tot plegat «ja veurem el que es decidirà».

Prop de 200 pisos de lloguer nous

El Comú d’Encamp disposarà de 187 pisos de lloguer a la parròquia d’aquí a un termini de dos anys gràcies a la reducció del 0% de la cessió del sòl, una mesura aprovada per la corporació a principis del 2021 i vigent des de l’abril de l’any passat. De fet, es tracta d’una possibilitat a la qual només es van acollir Encamp i la Massana, que pretenen incrementar el nombre d’immobles destinats a arrendament residencial per revertir l’actual problemàtica de l’habitatge.

Segons va detallar el cònsol menor encampadà, Jean Michel Rascagnères, les infraestructures que inclouran els 187 pisos, i que seran d’obra nova, corresponen a dos projectes diferents. Tot i això, no es descarta que es puguin sumar altres llicències de construcció tenint en compte que la cessió al 0% del sòl encara serà vigent fins a l’octubre d’aquest 2022. Fins a aquest moment, el cònsol menor va assegurar que els serveis tècnics i els promotors continuaran avaluant l’entrada de nous projectes.

S’ajorna el projecte esportiu

D’altra banda, respecte a l’anunci de la corporació de prorrogar durant dos mesos el concurs de Prada de Moles per tal de poder analitzar millor la dificultat tècnica de la documentació, Rios va reconèixer que des de la formació es creu que el projecte «és molt complex» per la manera que està plantejat, ja que «no el pot desenvolupar cap empresa, és molt ambiciós i entenem que hi hagi poca concurrència». De fet, només una empresa, la qual va demana la pròrroga, ha retirat el plec de bases.

Així doncs, davant la dificultat present, el PS d’Encamp va afirmar que les valoracions es faran «una vegada hi hagi una possible adjudicació» perquè «ara és impossible». Davant un eventual increment de preu del projecte si només hi ha una empresa interessada, Rios va destacar que «s’ha dit que el comú aportaria 10 milions d’euros», tot i que «no és oficial perquè no s’ha comentat en cap de les comissions», per la qual cosa «haurem d’esperar a veure si es concreta o no». En el cas que sigui així, va indicar que «n’hauríem de parlar», ja que aquest import «no està pressupostat».

Vidal va exposar que «s’esperava que es presentessin com a mínim dues empreses». Ara, per tant, «estic a l’expectativa», va dir, afirmant que fins que no hi hagi res clar damunt la taula des d’Agrupament Encampadà no es faran valoracions al respecte.

Per la seva banda, la cònsol major va recordar que «nosaltres sempre hem manifestat que veiem dos candidats molt clars amb aquest plec», malgrat que «finalment hi ha una empresa que l’ha retirat». Quant a un possible sobrecost, va manifestar que «no ens preocupa perquè al plec queda prou clar; el comú té l’última paraula d’adjudicar, o no, segons l’oferta, i si realment compleix les expectatives a nivell de reactivació de la parròquia o a l’àmbit de posicionament de l’esport, el comú adjudicarà» o, per contra, «el declararà desert». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT