PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Or per a acomiadar

Andorra tanca la 30a edició del Trofeu Borrufa amb una primera posició de Maià Font i un total de 25 podis

Per David Sansaloni

Esquiadors andorrans celebren un dels podis de les curses d’ahir del Trofeu Borrufa.
Esquiadors andorrans celebren un dels podis de les curses d’ahir del Trofeu Borrufa. | Trofeu Borrufa

La delegació andorrana no va poder tancar d’una millor manera la 30a edició del Trofeu Borrufa, que s’ha anat desenvolupant des del passat dia 24 fins a ahir a l’estació d’Ordino Arcalís, aconseguint una medalla d’or, la primera i única per als tricolor. Maià Font, al supergegant sub-16, va ser el protagonista de la darrera jornada en pujar a l’esglaó més alt del podi, mentre que Martin Auder va repetir medalla de plata en el supergegant masculí sub-14 i Laia Escabrós va ser bronze en la categoria femenina del supergegant sub-16.


Aquesta edició especial, per l’aniversari, de la competició andorrana va estar marcada per l’excel·lent climatologia i estat de la neu en els quatre dies de curses, que van permetre que totes les proves es poguessin disputar tal com estaven previstes i en condicions òptimes, oferint també un gran ambient per als espectadors. Pel que fa a la classificació final per països, l’equip d’esquiadors espanyol va ser el gran triomfador, amb un total de 237 punts. En concret, la delegació espanyola va obtenir 31 podis, dels quals van sorgir 24 medalles. En segona posició va quedar l’equip del Regne Unit, amb 170 punts, mentre que la delegació d’Andorra va assolir la tercera posició amb 136 punts. 


El grup del Principat que va participar en el Trofeu Borrufa d’enguany va aconseguir un total de 25 podis, dels quals van sortir 10 medalles: un or, sis plates (entre elles l’aconseguida en la tercera jornada al National Team Event) i tres bronzes. L’or de Maià Font; les plates de Martin Auder (per partida doble), Fiona Pou, Nico Daban, Lia Escabrós i la de l’equip format per Jordi Tàpies, Ainhoa Piccino, Martin Auder i Isona Cerro; i els bronzes d’Etna Pou (per partida doble) i de Lia Escabrós van ser les majors alegries per als diferents esquí clubs i federació del Principat, les quals es van sumar la resta de podis assolits.

 

La darrera jornada

 

Pel que fa a l’últim dia de competició, Font va sortir vencedor del supergegant sub-16 masculí amb un registre de 56.72, seguit de ben a prop pels espanyols Roger Barceló amb 56.83 (+0.11) i Quim Magan amb 56.97 (+0.25). D’altra banda, en la categoria femenina, el triomf va estar novament espanyol amb Valeria Alvarez en primera posició, amb un temps de 58.16, mentre que la seva compatriota, Maria Abad va ser segona amb 58.27 (+0.11). L’andorrana Lia Escabrós va tancar les medalles amb la de bronze, amb un temps de 58.37 (+0.21), mentre que les també tricolor Emma Ledesma, Fiona Pou i Mar Gardella va quedar en 5a, 6a i 7a posició respectivament. 


Tanmateix, en el supergegant masculí sub-14, la victòria la va recollir el francès Rafael Bely amb un excel·lent temps de 56.63. L’andorrà Martin Auder es va penjar una altra medalla de plata per al país amb la segona posició i un temps de 57.26 (+0.63), mentre que Hamish Blyth, del Regne Unit, va ser tercer amb 57.39 (+0.76). Finalment, en la categoria femenina del supergegant sub-14, les tres mateixes esquiadores van repetir les posicions de metall aconseguides el dimecres. La belga Anse Appels va sumar el seu tercer or, seguida de les espanyoles Jimena Artero i Maialen Ros. 

 

  • Or

Maià Font - Supergegant sub-16

 

  • Plata

Martin Auder - Supergegant sub-14

Martin Auder - Supergegant sub-14

Fiona Pou - Supergegant sub-16

Nico Daban - Eslàlom sub-16

Lia Escabrós - Gegant sub-16

Andorra 2 - National Team Event

 

  • Bronze

Etna Pou - Gegant sub-14

Etna Pou - Eslàlom sub-14

Lia Escabrós - Supergegant sub-16

PUBLICITAT
PUBLICITAT