PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Participa’ busca identificar les discriminacions dels discapacitats

El Govern treballarà conjuntament amb l’Institut Guttman

Per Albert Belis

La ministra Judith Pallarés, ahir al seu despatx.
La ministra Judith Pallarés, ahir al seu despatx. | SFGA/CEsteve

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va anunciar ahir que el Govern ha signat un conveni amb l’Institut Guttman de Barcelona per tirar endavant ‘Participa’, un procés participatiu que tindrà una durada de quatre anys amb persones amb discapacitat, amb l’objectiu de detectar les discriminacions que pateix aquest col·lectiu. 
«L’estudi recollirà dades amb relació a qüestions de discriminació pel fet de patir una discapacitat, necessitats directes, i així es disposarà d’informació agregada que s’anirà recopilant, perquè sovint la situació d’algunes malalties no és estable i per això els seguiments es dilaten en el temps; d’aquesta manera, el ministeri treballarà amb les entitats i les persones que hi participen en el desenvolupament de polítiques públiques», va explicar Pallarés.

L’Executiu va presentar la iniciativa aquest dimecres després del Consell de Ministres a la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (Copec). El procés participatiu busca conèixer la percepció de les persones amb discapacitat d’Andorra, que podran participar-hi voluntàriament, sobre diferents àmbits socials. És a dir, identificar els factors que faciliten i els que dificulten la participació de les persones amb discapacitat en la societat. «Vivim en una societat en què cal treballar la inclusió i el respecte, sobretot en l’àmbit laboral», va afirmar la ministra.

L’Institut Guttmann, que desenvolupa el projecte ‘Participa’ també, de manera paral·lela, a Espanya, ha dissenyat una pàgina web específica en què les persones que hi vulguin participar es poden inscriure per formar part de l’estudi i rebran periòdicament un qüestionari. Per participar-hi cal ser major d’edat, tenir una discapacitat i residir a Espanya o Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT