L’FC Andorra venç i convenç davant el Nàstic a Tarragona

Els tricolor despleguen un autèntic recital futbolístic en golejar els catalans

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un gol en el partit d’ahir.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren un gol en el partit d’ahir. | Gimnàstic de Tarragona

L’FC Andorra va tornar a ser, finalment, l’FC Andorra que havia mostrat durant tota la primera volta d’aquesta Primera RFEF Footters. Els tricolor van golejar el Nàstic de Tarragona al Nou Estadi (0-3) desplegant un autèntic recital futbolístic que va ressaltar el que l’aficionat del Principat estava acostumat a veure.

La primera meitat no va poder començar millor, i és que quan es portaven tres minuts de partit, un penal infantil provocat per la defensa del Nàstic va acabar amb el 0-1 al marcador gràcies al bon xut, enganyant el porter, de Marc Fernández. A partir d’aquí, més domini tricolor i més tranquil·litat, amb els homes d’Eder Sarabia dominant la possessió de la pilota i combinant des de la defensa per crear jugades de perill.

Fins a quatre aturades va fer el porter del Nàstic, Manu Garcia, en 10 minuts, fins que tanta va ser la pressió que a la mitja hora, una errada en la cessió d’Aythami cap al seu porter va deixar Manu Nieto completament sol, i amb un regat es va desfer de Garcia i va espentar la pilota amb la porteria buida. No obstant això, els andorrans van voler més, i tres minuts després una gran centrada de Vilà per banda esquerra la va rematar, de nou, Nieto, establint el 0-3 en el lluminós. El Nàstic va tenir la seva ocasió més clara a les acaballes, amb una penetrada per banda esquerra de Nil Jiménez que el seu mateix company, Pedro Martín, es va encarregar de frustrar, ja que en intentant espentar la pilota va acabar traient-la, com si fos un central més.

Ja a la segona part, el Nàstic ho va tenir clar: si no es podia entrar a l’àrea tricolor amb la pilota jugada, s’aprofitarien les jugades a pilota parada. Nil Jiménez va continuar sent l’home més perillós dels de Tarragona, però sense sort. Tanmateix, als 11 minuts va venir l’esglai, i és que Pastor i el mateix Jiménez van protagonitzar un fort xoc de cap i van quedar estesos, però ambdós jugadors van poder seguir, tot i que Pastor, finalment, va acabar substituït.

Després d’un parell de bones ocasions del Nàstic, va arribar el torn dels tricolor. Vergés, al minut 26, va rebre una bona passada filtrada de Molina i, amb cama esquerra, va intentar colar la pilota entre el porter i el pal, però va ser aquest últim l’encarregat de rebutjar la pilota a córner. Amb el duel molt controlat, l’FC Andorra va continuar combinant, sense pressa, esperant que sorgís l’oportunitat, però finalment el marcador ja no es va moure més i els andorrans van registrar la seva primera victòria d’aquest 2020 amb molt bones sensacions a la gespa.