PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner retreu a Benazet que es «criminalitza» una part de la població

Andorra Actua posa en marxa dues demandes al titular de Salut

Per El Periòdic

Carine Montaner a una sessió del Consell General.
Carine Montaner a una sessió del Consell General. | Consell General

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va retreure ahir al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que «és intolerable que es criminalitzi una part de la població» amb relació a l’acusació que va dur a terme el titular de Salut durant la jornada inaugural de la secció andorrana de la Societat Catalana de Biologia, en què va assenyalar que «un dia s’haurà de demanar responsabilitats al col·lectiu que fomenta la no vacunació».

Montaner va carregar contra Benazet a les xarxes socials expressant la seva «indignació» davant les «paraules despectives reiterades» del ministre. D’aquesta manera, la consellera no adscrita va recriminar al titular de Salut que «podria passar igual que per la mala gestió del Cedre que, de fet, està a la fiscalia per demanar responsabilitats davant dels morts del centre sociosanitari, mentre que vostè afirmava que hi havia una gestió excel·lent».

Seguint la mateixa línia, Montaner va criticar que el Govern «pressioni a la població a rebre el vaccí» i que, a més a més, «algun dia, les persones que pateixen els efectes secundaris derivats de la vacuna demanaran responsabilitats a l’Executiu i ho haureu d’assumir». De fet, la consellera general va titllar les vacunes d’«experimentals» i va reiterar que «no es pot tolerar que des de les institucions es promogui l’estigmatització de col·lectius que exerceixen el seu dret a la llibertat de no rebre el vaccí». També, va remarcar que amb la variant òmicron «veiem que les vacunes no funcionen com es podia pensar al principi amb l’anunci de l’eficàcia al 90% pels mateixos laboratoris que les venen», després d’assenyalar que «ara sabem que no impedeixen la transmissió del virus i que tampoc no prevenen estar malalt; tant els vacunats com els no vacunats tenen els mateixos símptomes de la malaltia».

La reflexió de Montaner va concloure que «molts científics de terreny diuen que hi ha tants vacunats amb formes greus com no vacunats, igual que va ocórrer en el cas de la vacuna de la grip» i que «després de 15 dies de la vacunació molta gent es posa malalta, segons les constatacions d’alguns experts».
D’altra banda, des del moviment ciutadà Andorra Actua, en representació de més de 1.300 ciutadans, s’estan gestant dues demandes col·lectives dirigides al ministre de Salut. De fet, ahir la formació va començar a difondre per xarxes socials i telèfons mòbils l’enllaç al qual es pot accedir públicament per omplir els formularis de la causa. Per una banda, es vol demandar Benazet per «incitació a l’odi, discriminació i criminalització dels no inoculats amb la vacuna contra la covid» i la segona per reclamar una «indemnització pels efectes secundaris de les inoculacions experimentals a la població». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT