PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tributs no aplicarà recàrrecs fins el 4 de febrer

La incidència de la plataforma en línia ha quedat resolta

Per Albert Belis

Accés a l'administració tributària.
Accés a l'administració tributària. | Tony Lara

El Govern va decidir ahir no aplicar recàrrecs fins al 4 de febrer inclòs als obligats tributaris que no presentin les seves declaracions en el termini legal del 31 de gener, segons va informar ahir el ministre portaveu de l’Executiu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Les declaracions afectades són les de l’Impost General Indirecte (IGI) i de l’Impost de les Rendes dels Nous Residents (IRNR).

El motiu pel qual el Govern ha pres aquesta determinació és perquè la plataforma en línia per efectuar aquests tràmits ha deixat de funcionar gairebé per complet durant els dos darrers dies, i això ha impossibilitat als obligats tributaris poder complir amb la declaració. Tot i això, l’Executiu va informar ahir que la incidència havia quedat resolta ahir mateix al migdia. «És evident que hi ha hagut una impossibilitat per fer aquest tràmit aliena a l’obligat tributari, així que hem decidit ajudar els empresaris afectats, ja que per llei no podem canviar el termini», va explicar Jover. Segons el portaveu, «no hi ha cap tercer implicat en la incidència, i de moment encara no coneixem quin ha estat el motiu, així que haurem d’esperar que ens arribi l’informe dels serveis tècnics».

A més, un altre element a tenir en compte és que els pagaments es podien fer per domiciliació bancària en aquest període voluntari, i quan finalitza, s’han de fer per transferències. Per aquest motiu, l’Executiu també ha allargat fins al 4 de febrer inclòs la possibilitat de fer els pagaments associats a aquests dos impostos per domiciliació bancària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT