PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria acollirà la cinquena edició de la Festa del Nòrdic al febrer

La parròquia referma l’aposta per l’esquí de fons i prepara l’homologació de les pistes

Per El Periòdic

Majoral i Balcells durant la presentació de l’esdeveniment.
Majoral i Balcells durant la presentació de l’esdeveniment. | ANA / A.S.

Sant Julià de Lòria acollirà els pròxims 12 i 13 de febrer la cinquena edició de la Festa del Nòrdic. Aquest fet suposa una mostra «que la corporació continua apostant per l’esquí nòrdic», va explicar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la presentació de l’esdeveniment. En aquest sentit, Majoral, va recordar que el comú i Naturland estan treballant per a l’homologació de les pistes d’esquí de fons en l’àmbit europeu, i va destacar el creixement que està tenint el club d’esquí de fons. «Ens està donant alegria el planter que està venint» i dona esperança a aquesta disciplina arrelada a la parròquia laurediana, va manifestar. Per la seva banda, el director de LAUesport, Oscar Balcells, va puntualitzar que al club hi està havent una molt bona acollida per part dels practicants més joves, fet que ha obligat a tancar les places. «Estem molt contents de la progressió que preveiem pels anys vinents», va destacar, lloant els bons resultats d’Irineu Esteve, Carola Vila, Gina del Rio i Quim Grioche. De fet, actualment l’escola compta amb uns 50 esquiadors, mentre que quan es va iniciar el projecte només hi havia 20 infants.


Respecte a la festa, la jornada s’engegarà el dissabte amb l’Skicross a les 09.30 hores i amb el Biatló a les 11.30 hores. Després, la prova del Biatló, destinada a infants d’entre 10 i 12 anys, compaginarà l’esquí amb un tir amb carabina d’aire comprimit en unes dianes. De cara a diumenge se celebrarà la 32a edició de la Marxa Andorra Fons, de caràcter familiar i, a banda, també se celebrarà la Raquetada Popular.


En total s’esperen més de 200 participants, i les inscripcions es poden fer a la pàgina web de Naturland i tindran un cost de 15 euros. Enguany, l’entrega de premis es farà a les pistes de Naturland un cop es finalitzi cada prova, a causa de les restriccions. 

 

Finalment, respecte a l'homologació a nivell europeu de les pistes, Majoral va informar que actualment encara s'està treballant amb els professionals i amb la federació per poder presentar el projecte de cara a la primavera. A més, Balcells va remarcar que les pistes de Naturland sí que poden ser homologades a nivell europeu per a Copes d'Europa, però no per Copes del Món, tant per l'alçada de les pistes com també per les exigències d'amplada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT