PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López reclama «tolerància zero» contra l’odi al col·lectiu LGTBIQ+

Vela demana informació sobre els projectes culturals subvencionats

Per El Periòdic

El president del PS, Pere López, al Consell d’Europa.
El president del PS, Pere López, al Consell d’Europa. | Consell d\'Europa

El president del Grup Socialdemòcrata, Pere López, va reclamar «tolerància zero» contra les mostres d’odi al col·lectiu LGTBIQ+ durant la sessió del Consell d’Europa que es va celebrar ahir a Estrasburg. De la mateixa manera, López va destacar que «cal un reforç legislatiu contra les amenaces i que aquestes s’incloguin com a delictes en el codi penal». A més a més, va assenyalar «la importància de continuar treballant pels drets dels col·lectius, ja sigui als països de la unió com a l’estranger». El president dels socialdemòcrates va recalcar que calia donar més visibilitat a la situació de les persones trans i queer, afirmant que «encara queda molta feina per fer i no es poden obviar els senyals d’alerta ni els retrocessos que s’estan produint en ple segle XXI».

Així mateix, López va recordar també que «són molt pocs els països que recullen a les seves lleis els drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+, que veuen com la seva situació i el seu patiment encara és molt desconegut per a la majoria dels estats».

D’altra banda, la consellera general Susanna Vela va entrar ahir a Sindicatura una demanda d’informació sobre els projectes subvencionats pel Ministeri de Cultura entre els anys 2019 i 2021. La voluntat d’aquesta sol·licitud és conèixer quina va ser l’avaluació i el seguiment d’aquestes iniciatives, concretament les que es van poder dur a terme i les que no es van poder arribar a materialitzar. 

Així doncs, la demanda d’informació també servirà per tenir tots els criteris o elements amb la finalitat que Cultura pugui revisar les bases de les subvencions o crear nous apartats. «Es tracta de comptar amb tota la documentació per tal que el ministeri reflexioni sobre les ajudes donades fins a dia d’avui i poder modificar el contingut d’algunes d’elles o concretar la creació de subvencions que es determini per diferents sectors», va indicar Vela. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT