PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prova de foc

Eudal s’estrena a la banqueta del MoraBanc davant el Trento en un partit clau per canviar la dinàmica

Per David Sansaloni

Hannah intenta la cistella en una jugada del partit referent a la jornada 2 de l’EuroCup, davant el mateix Trento, al Poliesportiu.
Hannah intenta la cistella en una jugada del partit referent a la jornada 2 de l’EuroCup, davant el mateix Trento, al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE

El nou MoraBanc de David Eudal s’estrena en competició oficial, a l’EuroCup, davant el Dolomiti Energia Trento en què serà la primera prova de foc per als tricolor, per determinar si hi ha cap mena d’esperança perquè es recuperi la competitivitat que ha caracteritzat l’equip en les darreres temporades.


El BLM Group Arena italià s’ha col·locat al calendari com el millor escenari possible, estadísticament, per ressorgir de l’abisme actual. El Trento (1-9) porta cinc derrotes consecutives, i necessita desesperadament una victòria per a revivar les seves opcions d’aconseguir arribar a les rondes eliminatòries. Els italians van caure la setmana passada per 17 punts a la pista del Joventut de Badalona, mentre que el MoraBanc (5-4) ha perdut els seus dos últims partits a la competició europea, sense tenir en compte el paper a la Lliga Endesa. No obstant això, els del Principat arriben amb optimisme, i més si es recorda que quan els dos equips es van enfrontar en la segona jornada, el passat octubre (i per primera vegada en la història), els andorrans van treure una bona victòria per 85-73, amb un Amine Noua que va anotar 20 punts.


Abans de marxar cap a Itàlia, el tècnic assistent del MoraBanc, Paco Vázquez, va declarar que «tothom vol donar el màxim en aquest duel, i és la nostra feina, continuar treballant i intentar fer-ho el millor que sabem», mentre afegia que «les circumstàncies que han ocorregut en els darrers dies poden passar en l’esport professional i hem d’acceptar-ho i afrontar-ho amb la màxima confiança, ambició i intentar que aquest canvi sigui bo». Vázquez també va voler ser clar: «No som tan dolents com tal vegada mostren els darrers resultats, però el que passa és que en aquesta situació tan complicada tot el que som, una vegada a la pista, s’oblida. Malauradament, comences a pensar en el present i en el passat, i el que hem d’intentar és agafar solament el present».


Sobre aquest context també es va pronunciar el pivot tricolor Nacho Llovet, que no va dubtar en assenyalar que «ningú voldria estar en la nostra pell ara mateix». Llovet va explicar que «sabem que el que ha passat no ha sigut perquè hi hagi hagut una falta de feina, d’entrenament o de professionalitat, ni per part de l’equip ni per part d’Ibon [Navarro]. Vivim en aquest món de l’esport que es caracteritza per ser resultadista, blanc o negre». Tanmateix, i deixant de banda el passat, el pivot va declarar que «l’equip està molt motivat. Vam sortir ferits del darrer partit, i aquesta és una bona oportunitat per refer-se».


Pel que fa al rival, el Dolomiti Enregia Trento, Cameron Reynolds arriba com l’home de referència aquesta temporada, ja que està fent una mitjana de 14 punts, 3,6 rebots i 1,5 assistències per partit. L’estatunidenc ha anotat xifres dobles en tots els duels des de la segona jornada, mentre que per la banda del Principat Codi Miller-McIntyre continua sent el líder de l’equip, amb 15 punts, set assistències i una valoració mitjana de 17,7. No obstant això, hi ha una altra figura que resultarà clau en aquesta trobada, i és la de Drew Crawford. El també estatunidenc va ser antic MVP de la lliga italiana, i el seu coneixement d’aquests rivals, juntament amb els seus 10,1 punts, 42,5% en tirs de tres punts i 2,5 rebots aquesta temporada pot tenir un paper rellevant.

 

Empremta Eudal

 

En aquesta ocasió, l’aficionat tricolor, tot i els pocs dies dels quals ha disposat l’equip per assimilar les idees de David Eudal, podrà veure si realment pot haver-hi un canvi, ja no de resultats en primera instància, sinó d’imatge. L’andorrà va deixar molt clar en la seva presentació com a nou entrenador que «els jugadors sortiran amb un segell diferent, el meu, perquè és l’únic que tinc», i tal vegada aquesta empremta que s’ha pogut veure a la selecció andorrana, de joc col·lectiu i sacrifici tant defensiu com ofensiu, podria ser el que realment necessita el MoraBanc per tornar a gaudir d’aquest esport. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT