Simulacre d’emergència abans de les Finals de la Copa d’Europa

Pisters, Bombers del GRM i un helicòpter medicalitzat participen en la prova

Un moment del simulacre d’ahir a la pista Àliga.
Un moment del simulacre d’ahir a la pista Àliga. | GRANDVALIRA 2022

La pista Àliga del sector El Tarter de Grandvalira va ser escenari ahir d’un simulacre d’evacuació d’un accident greu per posar a prova el dispositiu d’emergències de cara a les Finals de la Copa d’Europa. L’actuació va comptar amb la participació d’una trentena de persones dels diferents equips de professionals que formaran part del protocol d’emergència: servei mèdic de pistes, Bombers del GRM i professionals a càrrec de l’helicòpter medicalitzat, tots coordinats per la responsable del dispositiu, Laura Sánchez; pel cap de Cursa, Santi López i pel cap de pistes, Manel Vidal.

L’objectiu del simulacre era testejar el bon funcionament del protocol d’actuació en cas d’un accident greu d’un corredor o corredora durant la celebració de les Finals de la Copa d’Europa que tindran lloc del 14 al 20 de març als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira. Precisament, el protocol que s’aplicarà durant la setmana de competicions ja es va dissenyar per a les Finals de la Copa d’Europa 2018, pensant en la gran cita de les Finals de la Copa del Món 2019, segons va informar l’organització en un comunicat.