PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Estrasburg té tres causes pendents sobre Andorra

Durant el 2021 el tribunal va rebre 11 causes vinculades al Principat

Per El Periòdic

L'edifici del Tribunal Europeu de Drets Humans.
L'edifici del Tribunal Europeu de Drets Humans. | TDHE

El Tribunal Europeu de Drets Humans té pendents de resolució tres casos que afecten el Principat. Les dades surten de la memòria anual i les estadístiques del 2021 que va publicar ahir el tribunal. D’aquesta manera, al llarg de l’any passat hi ha hagut fins a 11 sol·licituds vinculades a Andorra, el que equival a 1,43 cada 10.000 habitants.

Actualment, hi ha tres casos pendents de ser analitzats. D’aquests, dos es troben en fase de comunicació i un en judici únic i a la comissió. En comparativa amb els anys anteriors, el 2021 la xifra s’ha triplicat, ja que el 2019 i el 2020 només hi va haver un cas cada any.

D’altra banda, des que Andorra es va unir a la Convenció Europea de Drets Humans, el tribunal ha dictaminat fins a nou sentències que afecten el Principat. Concretament, el tribunal va considerar que en quatre ocasions s’havia vulnerat un dret. Entre el 1996 i el 2021, els articles que s’han vulnerat fan referència als drets a tenir un procés judicial just, a no ser condemnat per manca de lleis, a la no discriminació i a tenir un recurs efectiu.

A tres generals, un any més, destaca l’augment de casos en què es defensa organitzacions i activistes a favor dels drets de les persones migrants. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT