PUBLICITAT

El Consell votarà el pressupost 2011 dimecres vinent

  • Font diu que si hi ha possibilitat d'entesa, «valdrà la pena» una sessió més per l'afer del tabac
M. R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de la Comissió Permanent celebrada ahir al matí, després de la qual es va habilitar la sessió. Foto: TONY LARA

La Sindicatura va decidir ahir, tot donant resposta a la demanda de la Comissió Permanent de convocar una sessió extraordinària del Consell General, reduir el termini a quatre dies en la tramitació dels quatre projectes de llei més importants del final de la legislatura i habilitar aquesta cita el pròxim dimecres, a partir de les 16.00 hores de la tarda.

A l'ordre del dia hi haurà quatre punts, entre els quals destaca el Projecte de llei de pressupost per a l'exercici 2011, així com el Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional i del Consell General pel mateix exercici. En aquest sentit, si els compres elaborats pel ministre d'Economia i Finances, Pere López, no prosperen, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, no trigarà en dissoldre el Consell i convocar eleccions generals anticipades.

A la sessió, però, tirarà endavant una reforma important per a consolidar l'obertura bancària pactada entre socialdemòcrates i reformistes. Es tracta del Projecte de llei de creació d'un sistema de garantia de dipòsits per a les entitats bancàries, que després de contemplar l'esmena de CR en la línia d'establir un topall en les reserves dels bancs, podrà ser validada a la cambra.

En tercer lloc a l'ordre del dia hi ha fixat el debat al Projecte de llei dels procediments especials relatius al reconeixement i a l'execució de decisions en matèria de pensions compensatòries, dels efectes civils del segrest internacional de menors, i de la custòdia de menors, on ApC va presentar una esmena a la totalitat perquè consideren que ha de ser una llei qualificada, ja que afecta la Llei qualificada de la justícia i el Codi Civil.

Tabac i relacions diplomàtiques / D'altra banda, l'últim punt a l'ordre del dia és el que podria portar més sorpreses. En aquest cas, ApC també defensarà una esmena a la totalitat al Projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum, que suposarà un increment de l'impost del tabac. En el cas que aquesta esmena sigui refusada però PS i CR vegin «possibilitat d'entesa» a l'hora de consensuar les quatre esmenes parcials reformistes, segons va explicar el president de la Comissió legislativa de Finances i Pressupost, el socialdemòcrata Jordi Font, «valdrà la pena fer una altra sessió de consell» per validar el text pel bé de les relacions diplomàtiques.

En cas que aquesta entesa no sigui possible, va explicar Font, «Espanya no podrà dubtar de la intenció del Govern» a l'hora de conservar les bones relacions. En qualsevol cas, va explicar, aquest seria una prioritat per a un hipotètic nou Govern socialdemòcrata i el text s'haurà d'aprovar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT