PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanyol estarà al mundial FIA Rally Star a Alemanya

El jove pilot representarà Andorra i formarà part dels més de 90 joves talents que es donaran cita a finals de mes

Per El Periòdic

Espanyol en un entrenament.
Espanyol en un entrenament. | ACA

Àlex Sito Espanyol, pilot del programa de formació de joves promeses de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), representarà a Andorra al mundial FIA Rally Star, competició que té per objectiu descobrir nous pilots i formar-los dins de les categories que donen accés al WRC (World Rally Championship). Espanyol, que competirà sota la bandera tricolor, s’ha guanyat amb mèrits propis una plaça entre els més de 90 joves talents, incloses 14 dones, de 22 nacions que es reuniran a Buxtehude, a prop d’Hamburg, per a la final europea FIA Rally Star. 


El guanyador o la guanyadora tindrà l’oportunitat de demostrar que té el que es necessita per competir al WRC en una sola temporada de competició. La final europea FIA Rally Star és la primera de sis finals continentals FIA Rally Star durant el 2022. Els resultats de les finals continentals decideixen sis dels set membres de l’equip FIA Rally Star Team per al 2023 i el setè membre prové d’una final exclusivament femenina disputada més tard aquest any per la dona amb millor exercici a cadascuna de les sis Finals Continentals. 


Durant les darreres jornades, Espanyol ha participat de diversos entrenaments amb la finalitat de conèixer en detall la modalitat car cross. El passat 20 de gener, l’activitat va estar centrada a Galícia, mentre que els dies 21, 22 i 23, i mitjançant una invitació expressa de la Real Federación Española de Automovilismo cursada a ACA Esportiva, Espanyol es va traslladar a Lousada (Portugal) per a participar en un entrenament especial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT