PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FEDA recupera les visites a la central hidroelèctrica

Es programen quatre sessions amb una durada de dues hores

Per El Periòdic

Última visita a la central hidroelèctrica de FEDA al 2019.
Última visita a la central hidroelèctrica de FEDA al 2019. | ANA / M. F.

FEDA Cultura ha recuperat una de les experiències de més èxit del MW Museu de l’electricitat, la visita al cor de la central hidroelèctrica, la infraestructura energètica més important del país, que produeix energia a partir d’una font 100% renovable. Aquestes visites singulars s’havien interromput per les mesures sanitàries arran de la pandèmia.

A dia d’avui, s’han programat quatre sessions gratuïtes: els diumenges 30 de gener, 27 de febrer, 27 de març i 24 d’abril, a les 11.00 hores.

En funcionament des del 1934, la central ha passat per diferents actualitzacions, però encara compta amb equipaments en perfecte estat de l’època. A banda de visitar el MW Museu de l’electricitat, els visitants d’aquestes sessions podran accedir a tres espais: la sala de màquines, on hi ha els generadors; el nivell de les turbines; i la zona d’entrada d’aigua, on arriben les canonades del llac d’Engolasters que alimenta la central de FEDA.

Per assistir a aquestes visites amb una durada aproximada de dues hores, s’ha de fer reserva prèvia, ja que l’aforament està limitat. Es pot fer a través del telèfon 739 111 o mitjançant el correu electrònic, escrivint a [email protected]

PUBLICITAT
PUBLICITAT