PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SEP demana l’accés dels docents als concursos de mobilitat interna

El col·lectiu advoca per la no obligatorietat de la nacionalitat andorrana

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un alumne i una mestra a l’escola andorrana de Canillo.
Imatge d’arxiu d’un alumne i una mestra a l’escola andorrana de Canillo. | SFG/JAVILADOT

La junta del Sindicat d’Ensenyament Públic va demanar ahir en un comunicat que es realitzin les polítiques pertinents des del Ministeri d’Educació envers la Llei del cos d’educació per tal que els docents interins que porten 10 anys o més a l’Administració puguin tenir accés a concursos de mobilitat interna. D’aquesta manera, s’evitaria esperar la convocatòria d’un edicte extern per tal d’optar a la plaça i es crearia la figura del professor eventual de llarga durada. El SEP, a més, va fer la petició d’eliminar el requisit de tenir la nacionalitat andorrana per a cobrir les vacants. 

El col·lectiu va demanar que es mantingui el contacte amb Educació i va indicar que duria a terme una ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris per explicar les noves aportacions i fer més entenedores les esmenes proposades envers la nova Llei del Cos d’Educació. De fet, el SEP indica que només ha rebut resposta per part de  Demòcrates per Andorra (DA) i el Partit Socialdemòcrata (PS).
Pel que fa a les demandes sobre material sanitari, el sindicat demana un nou aprovisionament de mascaretes FFP2 i la revisió dels protocols de confinament de maternal, així com propostes de millora tant per a primera com per a segona ensenyança.

Finalment, cal recalcar que diversos representants del sindicat dels professors es van reunir divendres passat tant amb la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, com amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Des del Govern es volia donar resposta als neguits dels docents amb relació a l’àrea de sanitat i la docència. El comunicat expressa que «un cop fets els aclariments, se’ns va suggerir que, a causa dels canvis continus de l’acció de la pandèmia sobre la població, donem un marge prudencial d’una o dues setmanes per poder aplicar, o no, alguna de les mesures proposades des del sindicat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT