PUBLICITAT

Andorra la Vella

Eudal agafa les regnes

L’andorrà és presentat oficialment com a nou entrenador del MoraBanc en substitució d’Ibon Navarro

Per David Sansaloni

Aixàs, Eudal i Solana, ahir durant l’acte de presentació.
Aixàs, Eudal i Solana, ahir durant l’acte de presentació. | BCA / MARTÍN IMATGE

David Eudal va ser presentat ahir, de manera oficial, com a nou entrenador del MoraBanc. Després de 33 anys lligat al conjunt tricolor, d’una manera o d’una altra, a l’andorrà li ha arribat el seu moment en la que serà la seva primera aventura al capdavant d’un equip (llevat de la selecció andorrana de bàsquet). En l’acte, realitzat a la seu de MoraBanc, a Eudal el van acompanyar el president del club, Gorka Aixàs, i el general manager, Francesc Solana.


Aixàs va ser el primer a prendre la paraula, i va admetre l’evident, que el conjunt del Principat no es troba en el millor moment, ni de bon tros. «Hem hagut de prendre decisions difícils. David [Eudal] és la millor persona per encarar el que queda de temporada», va declarar el president, mentre afegia que «necessitem tornar a trobar-nos com a equip, com a entitat, i un cop valorades totes les possibles opcions que teníem sobre la taula, sense cap mena de dubte la millor opció era David». D’altra banda, Solana va seguir la línia d’Aixàs, i va assenyalar que «hem dipositat tota la confiança del club amb David [Eudal]. La idea era que tard o d’hora acabés sent l’entrenador», i va esclarir que, tot i que «no arriba en el moment desitjat o esperat per totes les parts, coneix molt bé l’equip i sabrà adreçar aquesta situació». Finalment, Eudal va manifestar estar «molt agraït per la confiança, i amb moltes ganes i il·lusió d’afrontar aquest repte. Segur que tirarem endavant».


L’era Eudal ja va donar inici ahir amb un primer entrenament, però, no obstant això, l’andorrà no va amagar el fet que «estan sent dies molt durs, i molt complicats de gestionar en l’àmbit emocional». Segons va afirmar el tècnic, alguns dels jugadors, i fins i tot membres del cos tècnic, s’han plantejat «si realment hem donat tot el que estava al nostre abast fins a arribar a aquest punt», cosa que sembla normal tenint en compte la situació de l’equip. Tanmateix, «intento quedar-me amb tot la cosa positiva, que és que el club de la teva vida, del teu país, el que porto defensant 33 anys, m’hagi donat l’oportunitat d’arribar al màxim». El que sí que pot tenir clar l’afició és que l’equip d’Eudal tindrà «caràcter a la pista i una identitat que es farà veure».


Una altra de les cares noves que es veuran al Poliesportiu serà la de Xavi Luque, que abandonarà la seva posició a la base per incorporar-se al primer equip. D’aquesta manera, amb Eudal com a primer, Paco Vázquez i Luque seran els tècnics assistents. «És una persona que conec des de fa molt de temps, i a més ha estat amb mi a la selecció d’Andorra», va dir Eudal.


Durant la presentació també va sortir, en més d’una ocasió, l’àmbit psicològic, l’estat mental pel qual passa l’equip. «Fa temps que estem treballant amb psicòlegs esportius, i molts dels nostres jugadors complementen el seu entrenament físic amb aquest servei», va assegurar Solana, mentre que, per la seva part, Eudal començarà amb els apropaments individualitzats amb tots els jugadors per saber «l’estat pel qual estan passant i intentar reforçar l’ànim i la motivació».

 

Confiança amb els jugadors

 

Ibon Navarro, a qui Eudal també li va proferir agraïments per tota la feina realitzada fins al moment, ha estat la primera peça del tauler en caure. No obstant això, molts jugadors continuen trobant-se en el focus d’atenció, ja que alguns segueixen sense haver trobat el seu lloc a l’equip, tot i ser jugadors dels quals s’esperava un gran rendiment. «No sabem si l’errada ha pogut estar en el plantejament de la plantilla, però creiem que els jugadors que tenim no són dolents i que tenim eines suficients en aquest aspecte per a guanyar partits», va declarar Aixàs. 


Pel que fa a Eudal, aquest manté una «plena confiança amb els jugadors que tenim. Francesc [Solana] sempre ha construït grans equips, i aquest no és l’excepció», mentre que Solana afegia que «també és cert que estarem pendents del mercat, però no portarem a ningú que no creiem que ens aporti el que necessitem». 

 

Ibon Navarro s’acomiada del club amb llàgrimes i bons desitjos

 

Ibon Navarro va voler acomiadar-se ahir de l’equip, i de totes les persones que l’han envoltat durant aquesta etapa de tres anys i mig, en un acte privat on el basc no va poder aguantar les llàgrimes. El ja exentrenador tricolor va tenir paraules per als jugadors, treballadors, staff, directiva, amics i Andorra en general com a país. «La meva família i jo ens vam trobar un país fantàstic, acollidor, preciós, i hem fet amics que seguiran sent-ho durant la resta de la nostra vida. El club volia créixer i anar trencant barreres que encara no s’havien enderrocat, i ha estat format per bons professionals i encara millors persones, cosa que ha fet més fàcil i divertit el camí», va dir Navarro.

Pel que fa a l’àmbit esportiu, també va voler recordar «la classificació per a les semifinals de l’EuroCup, semifinals de la copa del Rei, consecució de Lligues Catalanes, victòries a casa i fora davant grans rivals, etc. Així i tot, del que més me’n recordaré serà de la benvinguda de l’any passat, després del partit contra l’Obradoiro, sota la pluja, i sobretot de la sorpresa que ens va donar l’afició el passat divendres abans del partit amb el Manresa. Els bascs tenim fama de ser durs, però també plorem».

PUBLICITAT
PUBLICITAT