Extremenya-Engordany i Atlètic Escaldes-Inter, duels a les semifinals

El Restaurant Manacor, únic supervivent de Segona en superar el Carroi

Marc Andrés, autor del gol del Restaurant Manacor UE Extremenya, en una acció del partit amb el jugador del Carroi Rodríguez, ahir a La Massana. | Xavi Miró / FAF

Els quarts de final de la Copa Constitució Protecvall s’ha viscut en una jornada de diumenge de sorpreses i emoció. L’Extremenya és l’únic equip de la Lliga Unida que segueix viu. L’Atlètic d’Escaldes ha superat un complicat emparellament amb la UE i a la tarda, Inter i Engordany van necessitar la pròrroga per imposar-se a FC Santa Coloma i Penya Encarnada, respectivament.

REST. MANACOR UEE 1 – CE CARROI 0 | veure fitxa |

El Restaurant Manacor es converteix en lúnic supervivent de la Lliga Unida en superar per la mínima (0-1= el cuer de la Lliga Multisegur, el Carroi, en un duel ple d'alternatives a les dues àrees, principalment a la segona part. En un primer temps sense gaire feina per als porters, el Carroi va ser el dominador als primers minuts i va protagonitzar alguna ocasió de perill com un xut llunyà de David Ramon al minut 7 que va sortir fora per ben poc. El domini de l’equip de Primera, però, es va anar disolent amb el pas dels minuts i el Restaurant Manacor, més fresc en els últims minuts, va posar-se per davant en el marcador al minut 43. Va ser en una bonica combinació entre Diego Marinho i Marc Andrés dins l’àrea que va culminar aquest últim amb un xut ras, a la base del pal.

Amb l’1-0 es va arribar al descans. A la represa, amb el marcador a favor, el Restaurant Manacor es va trovar més còmode sobre el terreny de joc i fins i tot va tenir opcions d’ampliar les diferències buscant les pilotes llargues a Diego Marinho. El punta de l’Extremenya ben a prop va estar de marcar al minut 51, en un mà a mà amb Bejarano al qual el porter del Carroi va estar ràpid per refusar a córner. Li va costar al Carroi arribar amb perill a l`área. Per ben poc no va rematar de cap Rafa Martins una pilota al punt de penal que li venia perfecta. Ja al 85, Marinho, un malson per a la defensa del Carroi, va fer un eslàlom fins plantarse de nou davant un Bejarano superb que de nou va evitar la sentencia. Amb tot, el Restaurant Manacor va estar impecable en defensa l’assetjament del rival als últims minuts i passa a les semifinals.

ATLÈTIC CLUB ESCALDES 2 - UE SANTA COLOMA 0 | veure fitxa |

Atlètic i UE Santa Coloma disputaven una eliminatòria entre dos candidats a aixecar el títol. Els colomencs van tenir la primera, amb una acció de Faysal, que marxava de dos defenses, però que rematava al cos del porter. Poc després, una de nova per la UE. Servei de cantonada que Borja rematava per sobre el travesser. L’única clara de l’Atlètic, però, va acabar dins. Falta des de molt lluny que picava Cisteró, i que enviava al fons de la xarxa per fer pujar l’1-0 que servia per arribar al descans.

Al segon temps, buscava l’empat la UE Santa Coloma. Makoma ho provava des de lluny, però Àlex Ruiz intervenia en dos temps per evitar el gol. Passaven els minuts i els groc i negres continuaven amb la porteria entre cella i cella. Passada l’hora de joc, era el torn d’El Kabbou, que a la mitja volta rematava massa creuat. En temps afegit, i amb la UE buscant desesperadament forçar la prorroga, arribava la sentència per l’Atlètic. Montano, des de la frontal, enviava un xut que tancava el partit i l’eliminatòria a favor dels escaldencs, que ja son equip de semifinal.

INTER CLUB ESCALDES 1 - FC SANTA COLOMA 0 | veure fitxa |

Els dos equips que la temporada passada van caure a les semifinals es veien les cares en molt més que una eliminatòria. Als 15 minuts de joc, primer xut a porta del partit. Va ser per l’Inter. Una acció ofensiva que volia culminar a la mitja volta Artigas, però intervenia Adrià Muñoz sense problemes. Ho continuava provant l’equip de Fede Bessone. Al minut 33, nova ocasió per inaugurar el marcador. Artigas tornava a provar fortuna des de l’interior de l’àrea, però en aquesta ocasió, Muñoz treia un peu providencial per mantenir l’empat a 0. A la segona meitat, el FC Santa Coloma va buscar la seva. Virgili, provava fortuna amb una internada des de la banda dreta. Una rosca que provocava la intervenció de Josep Gomes. De seguida, tornava a arribar amb perill l’equip colomenc. De nou el perill arribava de la bada dreta de Virgili. Ara, però, l’acció acabava amb un xut des de la distància de Rui Beja, que sortia fregant l’escaire.

Ja a les acaballes, doble oportunitat per l’Inter. Acció a l’interior de l’àrea que resolia amb una gran estirada Adri Muñoz. La jugada continuava fins que Gerard Artigas rematava alt. Amb empat a 0 al final dels 90 minuts, torn per la prorroga. La va tenir l’Inter amb una rematada de cap d’Artigas que sortia desviada. A l’últim minut de la prorroga, però, apareixia Gerard Artigas. Acció des de la banda dreta, i el davanter, que actuava de 9 per marcar el gol que acabaria classificant l’Inter per les semifinals, on ja l’esperava l’Atlètic.

PENYA ENCARNADA D'ANDORRA 0 - UE ENGORDANY 0 | veure fitxa |

L’Engordany va tenir un duríssim rival davant, tot i ser un equip de la Lliga Unida. El Penya Encarnada d’Andorra el formen jugadors que venen de la máxima categoría del futbol andorrà com ara Molina, Ivan Perianez, Edu Peppe, Camara, Aguilar, Maicon o Sergi Crespo. En una primera part de poques ocasions, cal destacar dos ocasions de Mirabaje per a l’Engordany: un xut massa alt al minut 21 i una falta directa de gran execució que es va estavellar al pal. El Penya Encarnada, al contraatac, també va mostrar perill, sobretot en una que va tenir a Aguilar com a protagonista. El seu xut llunyà a punt va estar de sorprendre Cortaberria, que va refusar amb problemes a córner.

El Penya Encarnada gairebé no va patir problemes per defensar l’empat inicial en la segona part però l’esgotament físic va ser clau en la pròrroga, a la qual l’Engordany es va imposar amb claredat. Va avisar Ouré al minut 93 amb un xut al pal. Just quan es complia el minut 100, Daikha va inaugurar el marcador en rematar a dins una passada enrere de Minutella. El 0-2 va arribar al minut 113. Gran incursió de fall per la banda dreta i la seva centrada la toca amb la punta de la bota Maneiro per marcar el propia meta. I al 118, Lankar va signar la sentencia després d’una gran jugada individual.

Edu Peppe i Ouré en el partit entre Penya Encarnada i Engordany, ahir al CE La Massana.

PRÒXIMA RONDA (SEMIFINALS)

La próxima ronda de la Copa Constitució Protecvall, les semifinals, tindran lloc el cap de setmana del 6 i 7 d’abril. Els encreuaments de semifinals són, per una banda el Restaurant Manacor UE Extremenya-XX i de l’altra, Atlètic Club d’Escaldes-XX.