Estevez assoleix la 9a posició a la Copa d’Europa de Reiteralm

Mario Da Cruz és 48è en no poder superar la primera ronda dels setzens de final al mateix escenari

Da Cruz i Estevez a Reiteralm.
Da Cruz i Estevez a Reiteralm. | FAE

L’estació austríaca de Reiteralm va acollir ahir la Copa d’Europa de boardercross, amb Maeva Estevez i Mario da Cruz, que van finalitzar 9a i 48è, respectivament. Després de la suspensió de les curses del dissabte pel mal temps, finalment es van poder disputar les rondes previes i la competició per tenir els primers posicionaments europeus, donat que amb la suspensió de les curses de Puy St. Vincent (8-9 de gener) i la primera d’abans d’ahir a Reiteralm, la d’ahir va ser finalment la primera cita de la Copa d’Europa de la temporada.

Pel que fa a les curses, en dones Estevez va assolir la 9a posició en una jornada on no va haver-hi qualificacions, sinó que directament es va passar a les rondes. A la primera de l’andorrana, en els vuitens de final i sent tres corredores, va sortir tercera, però al segon peralt, fent un intern, es va situar segona, i després va voler mantenir, sense posar-se en perill, la posició, evitant caigudes i ensurts per classificar-se en aquesta posició.

La classificació final de la primera ronda va deixar l’australiana Amber Essex com a primera, Estevez en segona posició i com a tercera l’austríaca Lara-Kristin Stockreiter. A la segona ronda (quarts de final), la tricolor va competir novament contra Essex, a més de l’alemanya Florina Pohl i la francesa Margaux Herpin, sortint tercera, i de nou fent un bon intern es va col·locar segona, mentre que en la sortida del tercer es va situar primera. No obstant això, en l’entrada del quart peralt una acció va fer frenar a Estevez, que va perdre velocitat i va ser superada, quedant, amb foto finish, tercera. Estevez és, igualment, 9a en la general de la Copa d’Europa, amb 29.00 punts, i la seva pròxima competició serà la Copa del Món de Cortina d’Ampezzo, els dies 28 i 29 de febrer.

«L’objectiu era surfejar intel·ligentment, no forçosament entrar al joc i arriscar perquè tenim al cap els Jocs», va comentar la tricolor en acabar la jornada, mentre afegia que «ha sigut una llàstima no haver pogut avançar més, però tenim el cap clar, sé que estic anant de pressa i al màxim per afrontar la pròxima Copa del Món».

Per la seva part, Mario da Cruz també va competir ahir, en la mateixa Copa d’Europa, on finalment va ser 48è. L’andorrà no va poder superar la primera ronda dels setzens de final, on va lluitar contra el letó Drew Powell, l’holandès Lars Weerman i l’australià Declan Dent. La pròxima cita de l’andorrà serà la Copa d’Europa de Dolni Morava, a la República Txeca, el 2 i 3 de febrer, ja que la cita prevista per a abans, les Copes d’Europa d’Isola 2000, han quedat suspeses. «Per ser la primera Copa d’Europa i amb gent de Copa del Món ha anat bastant bé, encara que no he passat el KO», va dir Da Cruz.