PUBLICITAT

Un castig exemplar

  • Un home amb un «retard mental lleu» va robar en més de 10 ocasions i s'enfronta a dos anys de presó
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Accés a la porta principal de l'EENM. Foto: TONY LARA

Té un “retard mental lleu” i una dependència a l'alcohol que li provoca un trastorn en el que no domina les seves capacitats. Quan beu alcohol té tendència a furtar i ho fa trencant panys i vidres. El que roba no són grans quantitats però sumades arriben a més de 1.000 euros, entre allò que ha furtat i els danys i perjudicis que ha ocasionat. Ahir va ser jutjat per més de 10 furts que va fer al 2009 i avui es tornarà a seure al banquet dels acusats com a presumpte autor d'altres robatoris comesos l'any passat.

El ministeri fiscal va demanar dos anys de presó condicional qualificada i el seguiment del tractament mèdic per curar la seva dependència a l'alcohol que va iniciar en la Unitat de Conductes Aditives (UCA) i que ara porta personalment sota la vigilància dels responsables de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora Meritxell (EENM)i dels seus pares.

Tot i haver robar diversos cops a l'EENM, continua contractat i cobrant un sou de més de 300 euros treballant com ajudant en la cuina. Carolina Serra, directora de l'escola especialitzada, va intervenir com a testimoni de dos dels robatoris dels quals va ser jutjat ahir i va manifestar que des del centre educatiu no reclamen els més de 500 euros que es va endur en metàl·lic d'una caixa metàl·lica o l'import de l'arranjament dels desperfectes. Serra va aportar un document del conveni en el que el centre ha acordat amb l'acusat quedar-se part del sou que cobra perquè pugui pagar tot el mal que ha fet, però a favor d'ell resta que continua treballant a la cuina de l'EENM.

La resta però dels afectats reclamen allò que se'ls ha sigut sostret, entre maig i setembre del 2009. Als apartaments de la Solana d'Encamp va entrar dos cops, en una ocasió es va endur una borsa de patates i dos cerveses, però va tornar a entrar i els danys ocasionats de forçar portes i finestres sumen més de 500 euros. En una altra ocasió va robar el moneder a una dona en un bar i va fer ús de la seva targeta de crèdit per comprar dos cops paquets de tabac per un valor de 30 euros. A l'aparcament del Funicamp també va robar 70 euros i va ocasionar desperfectes de més de 50 euros, i així tot un seguit de petits furts que sumen una responsabilitat civil de més de 1.000 euros, sense tenir en compte l'import de l'EENM no reclamat.

La defensa va al·legar que és l'alcohol el que li comporta a l'acusat actuar de forma compulsiva, tot i que des del primer moment va reconèixer els fets. És per aquest motiu que demana una pena més baixa de sis mesos de presó condicional i el seguiment del tractament mèdic. Acusat del delicte major continuat de furt amb força en les coses i de contravenció penal d'ús de targeta de crèdit, l'acusat té pendent avui una altra vista judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT