PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ibon Navarro deixa de ser l'entrenador del MoraBanc

El tècnic basc ha sigut la primera víctima de la mala situació de l'equip

Per El Periòdic

Ibon Navarro durant un partit de lliga aquesta temporada.
Ibon Navarro durant un partit de lliga aquesta temporada. | acb Photo / E. Del Fresno

Ibon Navarro deixa de ser l’entrenador del MoraBanc. Així ho va comunicar el club ahir al migdia, tot i que la decisió ja va quedar presa després de perdre davant el BAXI Manresa al Poliesportiu el dissabte a la tarda (79-82). L’entitat tricolor va assenyalar que «el club va decidir anit [diumenge] cessar l’entrenador buscant una reacció a l’equip després de la mala dinàmica de resultats. El nou entrenador serà el fins ara tècnic ajudant, i seleccionador nacional de bàsquet, David Eudal». Tanmateix, «el MoraBanc Andorra vol agrair la tasca i la professionalitat d’Ibon Navarro durant les tres temporades i mitja que ha estat entrenador del primer equip. Sota la seva direcció, el club va aconseguir èxits importants i la seva feina quedarà per sempre a la història del club. Li desitgem molta sort, la mereix tota, en els següents reptes que afronti», va destacar el comunicat del conjunt andorrà.


Les reaccions no es van fer esperar a les xarxes socials, on el descontent dels usuaris va ser el que va predominar. El tècnic basc va rebre un munt d’agraïments per part d’aficionats, tant de l’equip com de l’esport en general i, entre d’altres, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, també va manifestar la seva opinió. «No es pot fer altra cosa que agrair-te de tot cor la feina feta Ibon. Vas arribar al club per fer-nos créixer i així ha estat. Els resultats, i no la feina, ens porten a separar camins abans d’hora. Gràcies per tot!», va declarar el mandatari.


A Instagram, un extricolor com Dylan Ennis, actual jugador del Gran Canària i que va coincidir amb Navarro l’any 2018, es va mostrar «en shock» per la notícia, que entrava en contraposició a la publicació de David Eudal com a nou entrenador del club. El tècnic andorrà tan sols va rebre felicitacions, i molta sort, per part dels aficionats i usuaris de les distintes plataformes, com la de l’actual jugador del PAOK BC Vlado Jankovic, també exjugador del MoraBanc.
Eudal, de 44 anys, va ser també segon entrenador en l’etapa de Joan Peñarroya a la banqueta del Principat, on va arribar procedent del segon equip de Lliga EBA. El primer partit de l’andorrà com a tècnic principal serà a l’EuroCup el pròxim dimecres, a la pista del Dolomiti Energia Trento, mentre que el seu debut a l’ACB tindrà lloc al WiZink Center contra el Reial Madrid.

 

Temporades amb moments

 

Ibon Navarro, d’aquesta manera, abandona el MoraBanc després de tres temporades i mitja amb moments per recordar. El basc va registrar la seva millor campanya a la Lliga Endesa al Principat en la 2019-2020, amb un total de 15 victòries i 13 derrotes (53,6%) , mentre que, en total, a la banqueta tricolor ha registrat 53 victòries i 62 derrotes en aquesta lliga domèstica. Tanmateix, a l’EuroCup, els tricolor van arribar a les semifinals la temporada 2018-2019, i van assolir el top16 les dues darreres. D’altra banda, la temporada passada a l’ACB, tot i les nombroses dificultats que va patir l’equip arran de les lesions i la covid-19, es va fregar el play-off, deixant grans sensacions. 

 

La nova desfeta en lliga deixa l’equip tocat i en hores baixes

 

El MoraBanc va sumar la seva cinquena derrota consecutiva a la Lliga Endesa (Río Breogán, Casademont Saragossa, Surne Bilbao Basket, Bitci Baskonia i BAXI Manresa) i actualment es troba en l’avantpenúltima posició de la classificació amb cinc victòries i 12 derrotes. D’altra banda, pel que fa a l’EuroCup, l’equip se situa quart del grup A, amb cinc victòries i quatre derrotes (dues consecutives).


La imatge d’Oriol Paulí, plorant, just acabar el darrer partit davant el BAXI Manresa, i consolat per Tunde Olumuyiwa, va ser de les més dures que ha pogut presenciar l’aficionat tricolor en els últims anys. La situació ha superat la del mal començament de campanya, quan es van registrar quatre derrotes consecutives, i ha provocat que Ibon Navarro sigui el primer a caure.


Des de la pretemporada fins avui dia, el discurs de l’entitat s’havia basat en una paciència contínua per justificar els alts i baixos constants de la plantilla. L’arribada de bastants cares noves a l’estiu va plantejar un context d’adaptabilitat, que no s’ha acabat de consolidar. Gairebé tots els jugadors, llevat de Codi Miller McIntyre, han estat assenyalats en algun moment de la temporada a causa del seu rendiment, deixant una ombra del que es preveia que serien en arribar a la disciplina tricolor.


La direcció tècnica continua esperant més de jugadors com Mario Nakic, Conor Morgan, Drew Crawford o Amine Noua, mentre que altres com Mekel o Jelínek s’han passat més temps a la infermeria que a la pista. A les lesions de llarga durada com aquestes últimes o la de Tyson Pérez es va sumar la situació ocasionada per la covid-19, que encara va minvar, més si cap, les capacitats de l’equip. D’aquesta manera, i amb el canvi la banqueta, el MoraBanc busca capgirar una situació que ha fet tornar els fantasmes de la LEB. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT