PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nova llei de protecció de dades entrarà en vigor el mes de maig

El 28 de gener tindrà lloc el dia mundial per impulsar el coneixement dels drets

Per El Periòdic

L’entrada a l’agència de protecció de dades.
L’entrada a l’agència de protecció de dades. | ALEX LARA

La nova Llei qualificada de protecció de dades personals (LQPD), que es va publicar el 28 d’octubre del 2021 després d’aprovar-se al Consell General, entrarà en vigor a partir del maig del 2022. «Aquest nou text normatiu fa que el Dia de Protecció de Dades d’enguany sigui especialment rellevant, ja que la nova llei introdueix noves obligacions que hauran de complir tots aquells que tractin dades personals», va afirmar ahir en un comunicat l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA).

El 28 de gener se celebrarà el Dia de la Protecció de Dades, data proclamada per la Comissió Europea, el Consell d’Europa i les autoritats de protecció de dades dels països signants de la Convenció 108, «amb l’objectiu d’impulsar el coneixement entre els ciutadans dels drets que tenen en matèria de protecció de dades, de manera que es puguin familiaritzar amb un dret fonamental, que malgrat que sigui menys conegut, és present en totes les facetes de la vida quotidiana».

El 26 d’abril del 2006 el Consell d’Europa va establir el 28 de gener com a data per celebrar, amb caràcter anual, del Dia de la Protecció de Dades a Europa, i commemorar, així, l’aniversari de la signatura del Conveni 108 del Consell d’Europa per la protecció de les persones pel que fa al tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

Per tal d’ajudar a esclarir les noves obligacions, l’APDA participa en aquesta jornada amb la publicació de la guia informativa Principals canvis en la nova normativa de protecció de dades: la Llei 29/2021, del 28 d’octubre, qualificada de protecció de dades personals (LQPD), disponible el proper 28 de gener de 2022 a la seva pàgina web. Aquesta serà la primera d’una sèrie de publicacions que l’entitat difondrà per tal de proporcionar el màxim nombre possible d’eines d’acompanyament als responsables de tractament i a totes les persones que hi estiguin interessades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT